Politi på skinner

FLEKKEFJORD (Dagbladet): Tjuvene trodde ikke sine egne øyne da den snarrådige politibetjenten Kenneth Kleveland overrasket, avslørte og pågrep dem - på dresin!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er den utrolige historien om en politimann av den kreative sorten: Søndag oppholdt det seg nemlig langt flere kriminelle langs Flekkefjordsbanen enn vanlig. Kleveland pågrep fire menn og oppklarte to lovbrudd ved å tråkke det han kunne på en dresin.

Action

- Vi fikk melding fra jernbaneentusiaster ved Flekkefjordsbanens venner (FBV) om at mistenkelige personer stjal kobberledning langs skinnene. Da vi kom fram til Flikkeid stasjon, fikk vi i tillegg melding om at fire ungdommer hadde stjålet to av dresinene som FBV disponerer, og stukket av langs skinnene, sier politibetjent Kenneth Kleveland.

Med andre ord var det mer action og spenning langs den 17 kilometer lange jernbanestrekningen enn det har vært siden den ble nedlagt i 1990.

Kleveland rekvirerte straks en tredje dresin, og sammen med Carl Fredrik Horjen fra FBV, startet han den pedaldrevne jakten etter tjuvene.

Store øyne

Etter noen hundre meter oppdaget de to menn langs linjen, i ferd med å stjele kobberledning. Den ene stakk av, mens Kleveland pågrep den andre, og tråkket tjuven tilbake til politikollegaen som ventet i patruljebilen. Mennene vil bli anmeldt av Jernbaneverket for skadeverk og tyveri.

Rå muskelkraft

- Du kan tro de gjorde store øyne da politiet kom tråkkende rundt svingen, sier Horjen.

Nok en gang kastet Kleveland seg på dresinen på jakt etter dresintyvene.

Flekkefjordsbanen har 18 tunneler og en stigning på 17 promille, og en dresin krever rå muskelkraft.

Han innrømmer at det tæret på kreftene før han tok igjen de unge jernbaneskurkene, etter flere kilometer.

Håndkraft

- Etter å ha tråkket langt og lenge, tok vi igjen ungdommene, og fikk stoppet dem. Da plasserte vi dem på vår dresin, og fikk dem til å tråkke tilbake til politibilen, mens vi tråkket bak, sier Kleveland til Dagbladet.

<B>POLITIDRESIN:</B> Politibetjent Kenneth Kleveland fanget forbrytereved hjelp av dresin.