Politi plantet bombe under gresk turistbuss

Politiet i Hellas har arrestert fire medlemmer i det greske politiets bombegruppe. De skal ha plassert en bombe under en turistbuss i byen Xanthi, øst for Thessaloniki.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Midt i turistidyllen i Hellas har det vært flere bombeattentat de siste årene. Flere anarkistiske organisasjoner har hatt ambassadebiler som sin favoritt. Angrepene har ført til at flere ambassader har droppet ambassadeskiltene på bilene, og «kamuflerer» seg nå som grekere.

Men i dag ble fire medlemmer av det greske politiets bombegruppe tatt. Politiet mener de kan ha stått bak bomben som ble funnet under en turistbuss i den lille greske byen Xanthi, øst for byen Thessaloniki.

De fire politimennene er siktet for ulovlig besittelse av eksplosiver, som granater og sprengstoffet TNT. De ble avslørt etter at en avis fikk en melding fra en gruppe som skulle ta på seg skylda for bomben.

Politiet sporet telefonsamtalen til en politimann i det greske politiets bombegruppe. Mannen bor i Xanthis naboby Komotini.

I avhør i politimannen forklart at han sendte meldingen for å kontrollere at politiet fulgte sikkerhetsreglene. Selv ble han lettere skadet da han skulle uskadeliggjøre en bombe ved det tyrkiske konsulatet i Komotini i februar i 1999.

I politimannens hjem, bil og kontor fant politiet håndgranater, hjemmelagede bomber, detonatorer, fenghetter og eksplosiver som C4, TNT og dynamitt, opplyser politiet til nyhetsbyrået AP.

Politiet kontrollerte også tre av hans kolleger, en fra byen Komotini og to fra havnebyen Patras. Der fant de mer sprengstoff og håndgranater, i tillegg til store mengder fyrverkeri. Det ble beslaglagt under nyttårsfeiringen og skulle vært ødelagt.