Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politi plantet kritt på uskyldige

Lot som om det var narkotika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En tidligere etterforsker i narkotikapolitiet i Texas, USA ble dømt til fem års fengsel. Han var en av flere politimenn som plantet knust kritt på uskyldige mennesker, og lot som om det var narkotika, i følge AP.

Mark de la Paz ble arrestert den 31. mars, etter å ha løyet til en dommer for å få ransakelsesordre. Han risikerte ti års fengsel. De La Paz er dessuten tiltalt for å ha begått ytterligere tretten lovbrudd.

Det var tre kollegaer av De La Paz som innrømmet å ha plantet kritt på uskyldige for å kunne foreta arrestasjoner, i hovedsak på meksikanske immigranter. Flere dusin ble fengslet.

Aktoratet hevdet De La Paz visste at angiverne hans ikke var til å stole på, men løy til sine overordnede om det. Forsvaret påsto at De La Paz selv hadde blitt lurt av angiverne.

Det er ikke første gang De La Paz blir stilt for retten. Etterforskeren ble i 2003 frikjent for å ha krenket de pågrepnes rettigheter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!