Politi-razzia mot Stensrud

Fire kasser med dokumenter ble beslaglagt da Økokrim gikk til aksjon mot gården til Torgeir Stensrud (57) på Hønefoss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stensrud er siktet for nye økonomiske forbrytelser.

Bakgrunnen for politiaksjonen er Dagbladets artikler i fjor om Stensruds nye nettverk. Det nye nettverket skulle blant annet lure folk til å investere penger mot skyhøy avkastning.

Det er også tatt ut siktelser og gjennomført razzia mot en rekke personer i Stensruds nye nettverk. En person er dessuten varetektsfengslet.

Fengslet

En av Norges rikeste kvinner, Tove Mikalsen (67) fra Farsund, ble lurt av personer i Torgeir Stensruds nettverk for rundt tre millioner kroner for rundt ett år siden. Mikalsen ble forespeilet en kjempeavkastning på pengene, men har ikke sett snurten av innsatsen eller rentene siden den gang.

- Jeg har ikke fått noe av pengene tilbake, sier Mikalsen til Dagbladet.

Mannen som er varetektsfengslet er Espen Linnerud, en person som Dagbladet har knyttet opp til Torgeir Stensrud, blant annet gjennom e-poster som viser et utstrakt samarbeid. Linnerud skrev kontraktene med Mikalsen, men pengene ble betalt inn til et selskap som har samme adresse som Stensrud på Hønefoss.

- Jeg kan bekrefte at Linnerud er varetektsfengslet, men ut over det har jeg ingen kommentar, sier hans forsvarer, Jarl Fronth.

PÅ\'N IGJEN: I oktober 2005 ble Torgeir Stensrud dømt til sju års fengsel for bedrageri i Finance Credit-saken, så la han en ny millionplan som har blitt avslørt gjennom flere artikler i Dagbladet. Arkivfoto: TRULS BREKKE
PÅ\'N IGJEN: I oktober 2005 ble Torgeir Stensrud dømt til sju års fengsel for bedrageri i Finance Credit-saken, så la han en ny millionplan som har blitt avslørt gjennom flere artikler i Dagbladet. Arkivfoto: TRULS BREKKE Vis mer

Ransaket gården

Linnerud har flere ganger sagt til Dagbladet at han skulle betale pengene tilbake til Mikalsen, men det har ikke skjedd. Også to dansker med et fransk eiendomsprosjekt har lovet å betale tilbake pengene de mottok fra Mikalsen, uten at det har skjedd. -

Vi kan bekrefte at fem personer er siktet i saken og at politiet slo til mot fem forskjellige steder på Østlandet og Sørlandet i forbindelse med de sakene Dagbladet har skrevet om, sier førstestatsadvokat Arnt Angell ved Økokrim til Dagbladet.

Angell ønsker ikke å opplyse om hvem som er varetektsfengslet eller siktet i saken, men etter det Dagbladet erfarer, er Torgeir Stensrud en av de fem siktede. Torgeir Stensruds forsvarer avviser hele saken.

- Stensrud stiller seg uforstående til siktelsen. Han har god samvittighet og forventer at saken mot ham blir henlagt så snart de faktiske forhold er klarlagt, sier Harald Stabell.