Beboere og bydelsungdom ruset seg sammen på Vestlundveien ungdomssenter

Politi rykket ut til narkofest på barnevernsinstitusjon

- Det ble brukt hasj, marihuana, «Molly», rivotril og amfetamin.

BARNEVERNSINSTiTuSJON: Flere ungdommer ruset seg tungt på Vestlundveien ungdomssenter i Bergen. Video: Siv Johanne Seglem Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det blinker i diskolys og høy musikk dundrer ut fra to Cerwin Vega-høyttalere. Dansende ungdom skråler og veiver taktfast med armene. Det ser ut som en hvilken som helst ungdomsfest, helt til kameraet sveiper over bordet i midten av festlokalet. Der ligger de gjennomsiktige posene med det hvite og det brune pulveret og den brune klumpen pakket i gladpack.

Dagbladet kan avsløre at beboere på Vestlundveien ungdomssenter i Fyllingsdalen hadde fest sammen med ungdom fra nabolaget i loftsstua på den statlige barnevernsinstitusjonen i Bergen 28. september 2014.

Politiet opplyser til Dagbladet at personalet mistet kontrollen over situasjonen, og politiet måtte derfor rykke ut til Vestlundveien på morgenkvisten. Det var håndgemeng. En ansatt ble slått og sparket og måtte til legevakta. Det ble beslaglagt narkotika. En beboer ble brakt til arresten, og en festdeltaker, som ikke bodde der, ble framstilt for legevakt før han ble kjørt hjem av politiet.

Barnevernsvakten i Bergen ble varslet av politiet om rusfesten på barnevernsinstitusjonen dagen etter, 29. september.

«Politiet opplyser at (...) er satt i arrest etter å ha utøvd vold mot to miljøarbeidere på Vestlundveien ungdomssenter i morges. Han var ruset og aggressiv. (...) Det skal ha vært flere ungdommer til stede på institusjonen fra kvelden i forkant og fram til hendelsen. De skal ha ruset seg på stedet», skriver barnevernsvakta til barnevernstjenesten som hadde ansvaret for en av festdeltakerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer