Politi satte håndjern på trassig femåring

Se videoen fra førskolen i Florida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tre politibetjenter grep inn da en fem år gammel jente på førskolen Fairmount Park Elementary i St. Petersburg i Florida fikk et trassanfall.

Pågripelsen ble filmet av et kamera som gikk i klasserommet som en del av et selvforbedrings-prosjekt, skriver NBC News.

Advokat John Trevena, som repersenterer moren til femåringen, har fått videoen fra politiet, og har gitt den videre til media. Hos BBC og NBC kan du se utdrag av de oppsiktsvekkende videobildene.

Fratatt godteri

- Bildet vil brenne seg inn på netthinnene til folk når tre politibetjenter bøyer et barn over et bord og med makt setter håndjern på henne, sier Trevena.

Han forklarer at trassanfallet skal ha startet da jenta ble fratatt godteriet sitt under en matteøvelse.

Videoen viser først at jenta slår seg vrang, klatrer opp på et bord, slår etter det som skal være viserektor Nicole Dibenedetto på førskolen. Deretter river jenta ned lapper fra en oppslagstavle. Jentas mor, Inga Akins, ble tilkalt men kunne ikke umiddelbart møte opp på skolen.

Deretter holdes jenta av tre politifolk og bakbindes mens hun skriker «Nei!».

- Det faktum at de måtte bruke plastbånd og at standard-håndjern ikke passer på femåringen, det sier alt. Håndjern er ikke laget for femåringer, fordi femåringer ikke skal legges i jern, sier advokat Trevena til tv-kanalen Bay9 ifølge News24.com.

Politi på opplæring

Jenta ble ifølge AP tatt med inn i en politibil. Når moren kom, ble jenta sluppet fri etter at politiet ble informert av påtalemyndigheten om at det ikke var aktuelt å tiltale en femåring.

Politiet vil ikke kommentere saken foreløpig. De opplyser at en anmeldelse fra Akins har utløst en etterforskning av de fire tilstedeværende politifolkenes overordnede. To av de fire betjentene var ifølge AP nye politifolk på opplæring den aktuelle dagen.

Etterforskningen vil avsluttes om cirka to uker, og konklusjonen vil bli offentliggjort, sier polititalsmann Bill Proffitt.

LEGGES I JERN: De tre politibetjentene holder fast den fem år gamle jenta og binder hendene hennes med plastbånd.