Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politi skjøt bever med revolver

Midt i Larvik sentrum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går morges skjøt og drepte politiet i Larvik en bever med revolver midt i sentrum.

Joakim Moltzau og flere andre stimlet til og ble sjokkert vitne til hendelsen, skriver Østlandsposten.

Det var han som varslet politiet om beveren, etter at han forgjeves hadde forsøkt å jage den ned mot Farriselva. Da politiet kom, var dyret kommet seg til torget. Der skjøt politiet beveren med tre revolverskudd.

Moltzau reagerer både på at dyret ble avlivet og måten det ble gjort på. Ifølge han hadde dyret bare et skrubbsår på den ene foten.

- De skjøt i ryggen på beveren, men du dreper ikke dyret på den måten, jeg har selv drevet med beverjakt og du må eventuelt skyte i nakken, sier han til avisa.

- Først og fremst synes jeg fryktelig synd på beveren, men jeg er jo også skeptisk til at politiet skyter med revolver i sentrum av byen, sier Moltzau videre.

Ifølge politiet var det hele en helt normal prosedyre.

- Dyret var skadd og måtte avlives, og vi kan jo ikke skyte med øks. Revolver er det veikeste, mildeste våpen vi besitter. Et ypperlig våpen for human avlivning, sier operasjonsleder Knut Huseklepp til Dagbladet.no.

Men helt dagligdags er det ikke å skyte bever i Larvik sentrum, vedgår han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling