Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politi skutt

Med automatvåpen og håndgranat prøvde tre bankranere å unnslippe 50 politimenn og to helikoptre i Sørøst-Sverige i går kveld. To politimenn ble drept da ranerne åpnet automatild mot en politisperring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet trodde seint i går kveld at de hadde innringet ranerne etter en over sju timer lang biljakt. Antiterrorpolitiet i Stockholm var da koplet inn i den dramatiaske jakten, men to av ransmennene var fortsatt ikke pågrepet.

Den tredje raneren ble tidligere på ettermiddagen sluppet av ved et akuttmottak med to skuddsår i magen.

Under flukten ble en annen politipatrulje angrepet med automatild og noe politiet tror var en håndgranat.

Raner skadd

Vstgöta Enskilda Bank i byen Kisa sørøst i Sverige ble ranet av tre menn like før klokka 15 i går ettermiddag. En politipatrulje som skulle stanse ransbilen, ble beskutt med automatild. To unge politimenn ble truffet og omkom innen forsterkninger kom til stedet.

En av ranerne fikk to skudd i mageområdet. Partnerne hans slapp ham av ved et akuttmottak i Boxholm, like sør for Linköping, og han ligger nå til behandling på sykehus. Mannen er en 28 år gammel kjenning av politiet.

Barn til stede

Reporter Lasse Johansson i Vimmerby Tidning var vitne til ranet.

- Jeg dro til banken etter å ha hørt alarmen på politiradioen. Utenfor sto en raner med finlandshette og siktet på folk med automatvåpen, forteller Johansson.

- Etter ti- femten minutter kom hans to kolleger ut med vesker og automatvåpen. De hoppet i den ventende bilen og kjørte sørover - med våpnene stikkende ut bilrutene, sier Johansson.

Dypt granatkrater

Det er ikke kjent hva ransutbyttet ble. Flere voksne og barn var til- stede ved banken. En politimann som kjørte forbi, så bankranet og tok stilling på veien ut fra byen.

Da ranerne kom til politistillingen hans, åpnet de ild mot bilen. De skal også ha kastet en håndgranat, men uten at politimannen kom til skade. Granaten forårsaket et halvmeterdypt krater med en omkrets på 1,5 meter.

Ranerne fortsatte sørover og byttet bil. En time seinere dukket de opp ved politisperringen hvor de drepte to politimenn.

Full alarm

Etter den siste skuddvekslingen mistet politiet sporet etter fluktbilen. Det ble slått alarm over hele Sverige, og 50 politimenn og to helikopter ble satt inn i jakten på gjerningsmennene. Fylkene Vstergötland og Kalmar ble finkjemmet. Rundt klokka 21 pågrep politiet to de tror er ransmennene ved en sperring ved Mjölby, like vest for Linköping. Mennene ble sluppet løs like etterpå, og den dramatiske jakten fortsatte.