Politi slåss mot Irak-demonstranter

Minst fem personer ble skadet, to av dem polititjenestemenn, da demonstranter og politi tørnet sammen under en demonstrasjon i Oslo i går ettermiddag. En av de skadde var Jorunn Folkvord, datter av tidligere stortingsrepresentant, Erling Folkvord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ANGREP SENT: De fleste av demonstrantene var på hjemvei da politifolk, utstyrt med gassmasker, forsøkte å spre demonstrantene med tåregass.

Med slagord som «Bondevik har blod på henda», «Barnemordere» og «Tørk av smilet til Vollebæk», protesterte 28 organisasjoner mot USA og Storbritannias bombeangrep mot Irak. Det som begynte som en lovlig og fredelig demonstrasjon, endte med to pågripelser, skadde demonstranter og polititjenestemenn, og ruteknusing ved den amerikanske ambassaden og ved Utenriksdepartementet. En av de innbrakte var mindreårig, og ble tatt hånd om av barnevernet.

Enkelte av demonstrantene, som politiet karakteriserer som verstinger, kastet stein, flasker, knallskudd og egg. De tente også på det amerikanske flagget og forsøkte å velte sperringene som var satt opp. Arrangørene av demonstrasjonen fordømmer at en gruppe på rundt 20 personer forsøkte skape en konfrontasjon med politiet.

En hardt skadd

Da hovedtyngden av demonstrantene var i ferd med gå hjemover ble et armeringsjern kastet mot en politibil. Da grep politifolk, utstyrt med gassmasker, inn med makt. De slo med køller og dyttet folk ned en trapp mens de forsøkte å spre demonstrantene med tåregass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer