Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politi slåss mot politi

Spansk politi slåss mot spansk politi i sentrum av Madrid i kveld. 30 politifolk er skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprørspoliti ble satt inn mot 2000 politikonstabler i Madrid, som marsjerte mot rådhuset i byen for å fremme krav om høyere lønn.

Spansk tv viser bilder av opprørspoliti som slår til mot sivilkledde politifolk i en hovedgate i Madrid. De bruker også tåregass mot politidemonstrantene.

Politikonstablene i sivil roper: Vi er politi, ikke terrorister, melder nyhetsbyrået AP.

En talsmann for konstablene, Candido Albarran sier at de søkte innenriksdepartementet om lov til demonstrasjonen allerede mandag. Da de ikke fikk svar søkte de igjen i går, før de i dag tok gatene i bruk for å fremme sine krav.

Opprørspolitiet ligger under innenriksdepartementets ansvar. De sier i kveld at de ikke fikk søknaden før i går, og at det da var for liten tid til å behandle søknaden.

Albarran sier at 26 konstabler fra politiet i Madrid er skadd, mens innenriksdepartementet melder at fire av deres polititjenestemenn er skadd.

Talsmann for konstablene i Madrid sier de krever bedre utstyr, flere ansatte og høyere lønn for å jobbe 40 timers uke. De øvrige ansatte i kommunen skal ha 35 timers arbeidsuke.

<B>SLO TIL MOT POLITIET: Opprørspolitiet slo til mot den ulovlige demonstrasjonen i Madrid i kveld.
Hele Norges coronakart