UNDERSØKTE KONSULAT: Tyrkisk politi har gjennomsøkt Saudi-Arabias konsulat i Istanbul to ganger. Nå skal de ifølge rapportene lete etter levningen av Khashoggi i et skogsområde utenfor Istanbul. Foto: AP Photo / Emrah Gurel / NTB scanpix
UNDERSØKTE KONSULAT: Tyrkisk politi har gjennomsøkt Saudi-Arabias konsulat i Istanbul to ganger. Nå skal de ifølge rapportene lete etter levningen av Khashoggi i et skogsområde utenfor Istanbul. Foto: AP Photo / Emrah Gurel / NTB scanpixVis mer

Politi søker etter levningene til Khashoggi i et skogsområde

Tyrkisk politi søker etter levninger etter den antatt døde Jamal Khashoggi i et skogsområde utenfor Istanbul og i en by nær Marmarahavet, melder Reuters.

Nyhetsbyrået får opplysningene fra to anonyme kilder i det tyrkiske politiet.

Tyrkisk politi tror journalisten ble drept og partert, og de leter nå etter hans levninger, får byrået opplyst. Det er ukjent hva slags by nær Marmarahavet det er snakk om og hva slags skogsområde de leter i utenfor Istanbul.

«Ettforskningen har ført til at man mistenker at hans levninger kan være i byen Yalova og Belgradskogen, politiet leter i disse områdene», sier en tjenestemann.

«Et gårdshus eller en villa» kan ha blitt brukt, ifølge tjenestemannen.

Årsaken til at etterforskerne leter i skogsområdet skal være at de sporet biler som forlot konsulatet den dagen Khashoggi forssvant.

Reuters' kilder opplyser også at etterforskerne har hentet «mange prøver» fra undersøkelsene i det saudiarabiske konsulatet og den saudiarabiske konsulens residens. Disse skal gjennomgås og analyseres, med tanke på å påvise spor av Khasoggis DNA.

Khashoggi forsvant for over to uker siden da han gikk inn i det saudiarabiske konsulatet. Torsdag opplyste USAs president Donald Trump at det ser ut til at journalisten er død.

Saudi-Arabia nekter for å ha noe med Khashoggis forsvinning å gjøre.