Politi sydde igjen munnen på fange

- Ville stoppe kjeften hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Multan (ANB-AP): Politimennene ville stoppe kjeften på en fange. Lørdag fikk de sparken for å ha sydd igjen munnen på ham.

Sju pakistanske politimenn fikk sparken lørdag, etter at de hadde sydd igjen munnen på en fange.

– Jeg vet bare at fangen, Mohammed Hussain, opprinnelig anklaget politiet for å torturere ham og for å ha sydd igjen leppene hans. Senere forandret han forklaringen sin, og sa at han sydde igjen sin egen munn, forteller politiets talsmann Malik Mohammed Iqbal om episoden, som skal ha funnet sted torsdag i byen Vehari, ti mil fra Multan.

Ifølge den engelskpråklige avisen The News, skal fangen ha protestert høylytt mot tortur og brukt stygge ord. Legen som har behandlet han, tror ikke han sydde igjen munnen på seg selv.

– Jeg tror noen gjorde dette mot ham, sier legen.

Tortur av fanger og mistenkte er vanlig i Pakistan, men i 2004-2005 har ingen tjenestemenn blitt straffet for slik mishandling.

– Rutinemessig slår politiet mistenkt kriminelle, og mange holdes ulovlig i arrest. Men det som skjedde med Mohammed Hussain er mer sjokkerende, og slike tilfeller er sjeldne, sier Ifat Pasha, leder for den uavhengige Menneskerettighetskommisjonen i Pakistan. (ANB-AP)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer