Politi-teori: -Unggutt på cross-sykkel drepte Kristin

LARVIK (Dagbladet): Politiet tror en ung gutt på en ny cross-motorsykkel - trolig 125 kubikk - drepte Kristin Juel Johannessen. En slik sykkel har begrenset bevegelsesradius. Derfor konsentreres jakten på en gutt fra en av nabobygdene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reportasje

Tekst:
Gunnar Hultgreen, Bernt Blomquist og Anders W. Hagen.


Tore Sandberg og Tomm W. Christiansen

- Vitnene har gitt samstemmige opplysninger om at de har sett en cross-motorsykkel. Men det er forskjell i forklaringene til vitnene. Både når det gjelder farge på sykkelen, farge på hjelmen og når det gjelder fargen på ryggsekken føreren av cross-motorsykkelen hadde, sier politiinspektør Tove Nissen-Sollie.

Hun opplyser at vitnene uavhengig av hverandre har forklart at hjelmen og cross-motorsykkelen så ny ut.

Lokal

Så langt har politiet konsentrert jakten på unggutten på cross-motorsykkelen i nedre del av Vestfold, det vil si bygdene i Hedrum og omegn.

Klokka 18.30 torsdag kveld observerte flere vitner en liten cross-motorsykkel, som sakte kjørte fram og tilbake på riksvei 304. Minst to vitner, som er avhørt av politiet, har også sett cross-motorsykkelen på Reppesgårdveien.

Bekrefter

- Cross-motorsykkelen er sett i nærheten av åstedet første gang ved 18.30 tida. Siste observasjon vi har er ganske nøyaktig klokka 19.05, sier politiinspektør Tove Nissen-Sollie.

Dagbladet får bekreftet at etterforskerne nå tror at gutten som kjørte cross-motorsykkelen er identisk med gjerningsmannen - som like etter klokka 18.45 torsdag ettermiddag kvalte Kristin Juel Johannessen.

Politiet har ingen andre observasjoner av kjøretøy eller personer som kan settes i sammenheng med drapet.

Unggutter avhørt

I går kveld bekreftet politiinspektør Nissen-Sollie at politiet allerede har avhørt flere mopedførere.

- Vi har ingen mistenkte. De som er avhørt som vitner, har avvist at de var på åstedet, sier Nissen-Sollie. Politiet har også sjekket ut om kjente sedelighetsforbrytere disponerer lette motorsykler.

Det kan ikke utelukkes at drapsetterforskerne allerede har avhørt gutten som drepte den 12 år gamle skolejenta.

Det faktum at vedkommende ikke har meldt seg - den enorme medieomtalen til tross - gjør også at drapsetterforskerne er mer enn rimelig sikre på at den etterlyste har noe med ugjerningen å gjøre.

Ikke stjålet

Politiet vet også at det først og fremst er unge gutter i 16-17-årsalderen som kjører slike cross-motorsykler. Flere aktuelle sykkelmerker selges i Norge.

De har fra 50 til 125 kubikk. Sjåføren må ha sertifikat for lett motorsykkel, noe 16-åringer kan få.

Dagbladet var i går i kontakt med politiet i både Larvik og Sandefjord. Ingen cross-motorsykler er de siste dagene meldt stjålet i området.