Politi til aksjon mot demonstranter i Hongkong

Fjerner barrikader som er bygd opp av demonstranter.

FJERNER BARRIKADER:  Politiet i Hongkong fjerener barrikader satt opp av demonstranter i nærheten av regjeringskontorene. Foto: AFP PHOTO / Laurent FIEVET
FJERNER BARRIKADER: Politiet i Hongkong fjerener barrikader satt opp av demonstranter i nærheten av regjeringskontorene. Foto: AFP PHOTO / Laurent FIEVET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

VMen politifolkene gikk varsomt fram og sa at demonstrantene kunne bli på plass. De trengte bare å fjerne noen av barrikadene for å lette litt på trafikkaoset som er oppstått som følge av demonstrasjonene, sa de og trakk seg tilbake da de aktuelle barrikadene var flyttet.

Ved den viktigste protestleiren i nærheten av regjeringskontorene i Admiralty-distriktet var det imidlertid i begynnelsen konfrontasjoner mellom hundrevis av studenter og politiet.

Tidligere på natten ble store politistyrker observert da de samlet seg flere steder i sentrum av byen. De var kledd i gule jakker, men uten utstyr til å slå ned opptøyer. Demonstrantene har holdt stand i en rekke av byens viktigste og mest sentrale gater i flere uker med krav om fullt demokrati og frie valg.

De har dermed lammet trafikken i sentrum av byen.Trass i klare ordrer fra myndighetene om å trekke seg tilbake har de bygd ut sitt-ned-demonstrasjonene til stadig mer permanente leirer, med telt, flyttbare dusjer, talerstoler der tusener av mennesker samles om kvelden, og bord til studier.

Søndag gjorde byens øverste leder Leung Chun-ying det klart for demonstrantene at de har omtrent null sjanse til å presse regjeringen i Beijing til å endre sin holdning og åpne for frie valg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer