Politi voktet begravelsen

Somaliere i Trondheim rystet etter taxi-drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet var til stede da Mahmed Jamal Shirwac ble jordfestet på Moholt kirkegård i Trondheim fredag. Begravelsen forløp uten dramatikk.

- Begravelsen forløp helt uten problemer, opplyser operasjonsleder Erling Landrø i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Det somaliske miljøet i Trondheim uttrykte frykt etter drapet, og inviterte politiet. Politiet gjorde flere trusselvurderinger i forkant av begravelsen, men ønsker ikke å utdype vurderingene nærmere.

Det ble satt opp busser fra moskeen i Kjøpmannsgata i Trondheim til den muslimske delen av Moholt kirkegård.

46 år gamle Mahmed Jamal Shirwac ble natt til lørdag funnet død på Heimdal i Trondheim. Shirwac ble skutt flere ganger, blant annet i hodet, og politiet beskrev det som et «usedvanlig brutalt drap». Gjerningsmannen er fortsatt på frifot.

Fortsatt etterlyses fem personer som vitner i saken. En stor og kraftig mann som skal ha satt seg inn i bilen til Shirwac er etterlyst. Politiet er også interessert i å komme i kontakt med en mann på en grønn traktor som var på vei fra stedet. I tillegg er tre personer som sannsynligvis tok en piratdrosjetur med offeret etterlyst.

- Etterforskningen av drapet er fortsatt helt åpen, forteller etterforskningsleder Terje Lunde.

Politiet er ikke kommet nærmere et motiv. Drapsvåpenet er heller ikke funnet, men det søkes med hunder i området.

BEGRAVET IDAG: Politiet var til stede da Mahmed Jamal Shirwac ble begravet på Moholt kirkegård idag. FOTO: PRIVAT
BEGRAVET IDAG: Politiet var til stede da Mahmed Jamal Shirwac ble begravet på Moholt kirkegård idag. FOTO: PRIVAT Vis mer

(NTB)

Politi voktet begravelsen