Politiadvokat: - Før politiet i det hele tatt kobles inn, kan foreldrene ha muligheten til å rydde, vaske og ødelegge bevis

- Barn har dårligere rettssikkerhet enn voksne, mener politiadvokat.

DÅRLIG RETTSSIKKERHET: Politiadvokat Christian Hatlo i Oslo politidistrikt mener barn har dårligere rettssikkerhet enn voksne. Foto: Ilja Hendel / SCANPIX
DÅRLIG RETTSSIKKERHET: Politiadvokat Christian Hatlo i Oslo politidistrikt mener barn har dårligere rettssikkerhet enn voksne. Foto: Ilja Hendel / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Politiadvokat Christian Hatlo mener saken hvor ei halvannen år gammel jente ble druknet i ei bøtte av sin egen mor etter instrukser fra mors kjæreste i England er et eksempel på hvor grundig etterforskning det kan kreves for å avdekke et drap på et lite barn. Og at barn har dårlige rettssikkerhet enn voksne.

- Det er ingen som kan snakke for dem. Og før politiet i det hele tatt kobles inn, kan foreldrene ha muligheten til å rydde, vaske og ødelegge bevis, sier han.

- Må være rimelig sikker

Det er politiadvokatene som til slutt tar avgjørelsen om et foreldrepar skal siktes for å ha drept sitt eget barn.

- Du må være rimelig sikker før du bestemmer deg for å gå til pågripelse av noen som nettopp har mistet barnet sitt. Du skal treffe den riktige avgjørelsen der og da. Du tenker automatisk på at stempelet foreldrene vil få på seg uavhengig av hvordan saken ender, og at det vil få konsekvenser for resten av livet deres. Men vi må gjøre det i de sakene hvor vi mener bevisene tilsier det. Små barn har krav på et rettsvern, sier Hatlo.

Oslo-politiet har brukt erfaringene fra drukningssaken i arbeidet med å heve kvaliteten på etterforskningen av saker hvor barn dør brått.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer