Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiadvokat slått ned i Drammen tingrett

En kvinnelig politiadvokat måtte behandles av lege etter at hun ble slått ned under rettsmøte i Drammen tingrett tirsdag.

MÅTTE TIL LEGE: En kvinnelig politiadvokat måtte få legehjelp etter å ha blitt slått ned under et rettsmøte tirsdag. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MÅTTE TIL LEGE: En kvinnelig politiadvokat måtte få legehjelp etter å ha blitt slått ned under et rettsmøte tirsdag. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Politiadvokaten er ikke alvorlig skadd. En 31-åring er pågrepet og fraktet til arresten i politihuset i Drammen, opplyser Sør-Øst politidistrikt.

Hendelsen skjedde under et fengslingsmøte med en 31 år gammel mann i Drammen tingrett tirsdag morgen. 31-åringen er dømt for flere voldshendelser, men dommen er ennå ikke rettskraftig. Han skulle derfor fremstilles for forlenget fengsling.

- Han har greid å komme seg bort til møtende aktor og spyttet og slått. Det er skremmende å oppleve slikt i retten, sier politiadvokat Cathrine Thiis-Evensen til Drammens Tidende.

Fengslingsmøtet ble avsluttet etter hendelsen. Den tiltalte 31-åringen må regne med et enda lengre fengselsopphold etter voldsepisoden. Offentlige tjenestemenn har et spesielt sterkt vern. Vold mot offentlig tjenestemenn straffes strengt.

Nå krever de tillitsvalgte bedre sikringstiltak.

- Drammen tingrett er dessverre en av tingrettene som er i dårligst stand når det kommer til ivaretakelse og sikkerhet. Det er verken metalldetektorer eller sikkerhetsvakter der, sier Birgit Austad, tillitsvalgt for politiadvokatene, til NRK.

Det er ikke første gang aktører i retten blir angrepet i Drammen. I 2013 ble en annen kvinnelig politiadvokat angrepet av en tiltalt under en pause i retten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling