Politiadvokat truet Kristin

Etterforskningslederen truet med å fortelle negative ting om Kristin Kirkemo i et intervju i Dagsrevyen hvis hun ikke stilte opp i nye politiavhør. Det hevder Kirkemos forsvarer, advokat Tor Kjærvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjærvik er helt rystet over politiets framgangsmåte. Han mener politiet ville presse Kristin Kirkemo tilbake i avhørssituasjonen.

- Jeg oppfattet dette som en kraftig pressituasjon Jeg har aldri opplevd noe liknende, og synes politiets framgangsmåte er helt uvanlig og høyst merkverdig, sier Tor Kjærvik.

Kirkemos forsvarer ble oppringt onsdag kveld av politiadvokat Tom Danielson i Romerike politidistrikt. Danielson er juridisk leder av etterforskningen av trippeldrapet.

Ifølge Kjærvik var Danielson opptatt av at avhørene med Kirkemo måtte gjenopptas.

Dette til tross for at Kirkemo og hennes forsvarere gjentatte ganger hadde sagt at det var uaktuelt.

Kirkemo benytter seg bare av en rett hun har ifølge loven.

Ingen er som siktet pliktig til å forklare seg for politiet.

Taushetsplikt

- Jeg fortalte ham igjen at det ikke var aktuelt med nye avhør. Hun har sagt at hun ikke ønsker å forklare seg mer. Danielson spurte da meg om dette var hennes valg, eller noe jeg hadde rådet henne til. Jeg svarte at jeg har taushetsplikt i forhold til min klient, og at jeg derfor ikke kunne svare på det spørsmålet, forteller Kjærvik.

Ifølge advokaten fikk samtalen en helt annen tone da Daneielson forsto at nye avhør ikke kom på tale.

Kjærvik opplevde da at Tom Danielson begynte å true med å snakke negativt om Kristin til media.

- Han sa at han hadde tenkt å kontakte Dagsrevyen, og gi dem et intervju der han snakket om Kristin Kirkemos forklaring. Han gjorde det klart for meg at han da ville gi en rekke negative opplysninger om henne. Det var et klart press for å få henne på banen igjen.

- Hva forteller dette deg om politiets etterforskning?

- Det virker som om de bygger veldig mye rundt hennes forklaring, og at politiet er helt avhengig av at hun snakker med dem.

Mangler alibi

Etter det Dagbladet erfarer, mangler Kristin Kirkemo alibi for deler av drapsnatta. Hun har alibi et stykke ut over natta, og fra tidlig på dagen neste dag. Om natta sov hun hos sin mor, har hun forklart politiet. Kristin var helt alene der, derfor har ingen kunnet gi henne alibi for perioden da hun etter eget utsagn sov.

Det var blant annet dette politiadvokat Tom Danielson hadde tenkt å fortelle i intervjuet med Dagsrevyen.

- Jeg fulgte spent med på Dagsrevyen, men der kom det ingen ting om dette. Hele saken er underlig, mener Kjærvik.