Politiaksjon etter privat spaning på omskjæring

Politiet aksjonerte mot somalisk familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Politiet gikk til aksjon mot en somalisk familie etter mistanke om ulovlig omskjæring, etter at organisasjonen Human Rights Service hadde spanet på døtrene.

På bakgrunn av en anmeldelse om mulig utført omskjæring fra Human Rights Service (HRS) gikk politiet til aksjon mot en somalisk familie, skriver Klassekampen.

De tre døtrene i familien ble tatt hånd om av barnevernet og sendt til Ullevål universitetssykehus for underlivssjekk. Undersøkelsene på Ullevål viste at de to yngste jentene ikke var omskåret. Den eldste på 15 år var omskåret i Somalia som liten jente, før hun fikk familiegjenforening.

Anmeldelsen som utløste aksjonen, kom i stand på bakgrunn av privat etterforskning utført av HRS. Det reagerer advokaten til den politianmeldte moren kraftig på.

- For meg virker dette som vigilante-virksomhet, hvor man driver privat spaning og etterforskning. At det gjøres overfor barn gjør det enda mer alvorlig, sier Thomas R. Wyller.

Informasjonsleder Hege Storhaug i HRS sier i en e-post til avisen at HRS ikke vil kommentere saker som er under etterforskning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer