Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiaksjon i forbindelse med terroren

Politiet sjekket kjemikalie-containere i Oslo, men har ikke funnet sprengstoff.

AKSJON: Politiaksjonen på Rødtvedt i Oslo skjer i forbindelse med terroranslagene fredag, bekrefter politiet. Foto: Øistein Norum Monsen
AKSJON: Politiaksjonen på Rødtvedt i Oslo skjer i forbindelse med terroranslagene fredag, bekrefter politiet. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet gikk like før klokka 12.00 i dag til aksjon mot en adresse på Sletteløkka, øst i Oslo. Det skjedde etter opplysninger som framkom i forbindelse med den pågående etterforskningen av terroren i Oslo og på Utøya fredag.

Aksjonen var rettet mot ei næringstomt der det står to falleferdige skur og to store kjemikaliebeholdere som rommer 1000 liter hver. Beholderne har politiet åpnet med vinkelslipere.

UNDERSØKELSER: Bevæpnet politi, tekniske og taktiske etterforskere på området. Foto: TIPSER
UNDERSØKELSER: Bevæpnet politi, tekniske og taktiske etterforskere på området. Foto: TIPSER Vis mer

Ifølge naboer gikk politiet inn og hentet ut flere personer, som var kledd i bare undertøyet. Disse ble stilt opp langs et netting-gjerde før de ble ført bort fra området.

Det ble imidlertid ikke funnet sprengstoff på stedet, og de anholdte personene ble snart dimittert. Politiet har ikke holdepunkter for å kunne sette disse personene i sammenheng med terroraksjonen.

Beholdere På den aktuelle adressen er det blant annet registrert et bilfirma og et malerfirma i Brønnøysundregistrene.

VED BILFORRETNING: Aksjonen på Sletteløkka. Foto: Øistein Norum Monsen
VED BILFORRETNING: Aksjonen på Sletteløkka. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

Leif Larsen glass- og snekkerservice bistår politiet under aksjonen. Vakthavende sjef i selskapet, Magnus Oppsal, opplyser til Dagbladet at selskapet er utkalt av politiet for å bryte opp og sikre ei dør. For øvrig er selskapet ilagt taushetsplikt.

Dagbladet observerte selskapet gå inn det som kan se ut som en forsterket dørinngang, med en stor kryssfinerplate, drill og sag.

PLAGET AV LUKT: Naboer forteller at det har vært sjenerende lakklukt fra næringseiendommen politiet aksjonerer mot. Foto: Erik Hattrem
PLAGET AV LUKT: Naboer forteller at det har vært sjenerende lakklukt fra næringseiendommen politiet aksjonerer mot. Foto: Erik Hattrem Vis mer

Ifølge naboer Dagbladet har snakket med, bor det flere utenlandske arbeidere på stedet, deriblant polakker.

Verksted - De har drevet bil- og lakkverksted. De er øst-europeere, men det er uvisst hvilken nasjonalitet de har, sier naboen Robert Rikenberg (63) til Dagbladet.

Han sier hans borettslag uten hell har forsøkt å få næringsvirksomheten på tomta flyttet, på grunn av plager med lakklukt og mye aktivitet med mennesker som kommer og går.

INNSATSLEDER: Kjell Bjerkelund.
INNSATSLEDER: Kjell Bjerkelund. Vis mer

En annen nabo sier østeuropeerne flyttet inn i april i år. Hun hevder de ikke arbeider ved bilverkstedet, men bruker området som bopel.

I 12.15-tiden var den mest intense delen av aksjonen over, og politimannskaper som bare drev med sikring forlot området. Taktiske og tekniske etterforskere var igjen. Like før klokka 14.00 var aksjonen over, og pressen kunne gå inn på området og konstatere at det er bygget en plasthall inne i det ene bygget.

VÆPNET POLITI: På Sletteløkka i forbindelse med terroraksjonene. Også taktiske og tekniske etterforskere er på stedet.
VÆPNET POLITI: På Sletteløkka i forbindelse med terroraksjonene. Også taktiske og tekniske etterforskere er på stedet. Vis mer

Det var da fortsatt personer inne i plasthallen som holdt den låst.

Eieren overrasket Det er den indisk-norske forretningsmannen Satender Vir Singh (52) som eier tomta politiet har aksjonert mot i dag.

Han forteller at han har leid ut eiendommen til et bilfirma og at han er overrasket over aksjonen. Singh sier han har hatt problemer med leierne fordi de har overnattet ulovlig i næringslokalet, og at han har forsøkt å kaste dem ut.

I januar i år ble en bilforretning som har drevet på stedet siden 2008 fjernet, fordi kommunen og Fylkesmannen mente den ikke var i henhold til reguleringsbestemmelsene, skriver lokalavisa Groruddalen.no.

ULOVLIG BILFORRETNING: Den var på tomta til januar i år. Foto: Oliver Orskaug
ULOVLIG BILFORRETNING: Den var på tomta til januar i år. Foto: Oliver Orskaug Vis mer