Politiaksjon i forbindelse med terroren

Politiet sjekket kjemikalie-containere i Oslo, men har ikke funnet sprengstoff.

AKSJON: Politiaksjonen på Rødtvedt i Oslo skjer i forbindelse med terroranslagene fredag, bekrefter politiet. Foto: Øistein Norum Monsen
AKSJON: Politiaksjonen på Rødtvedt i Oslo skjer i forbindelse med terroranslagene fredag, bekrefter politiet. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet gikk like før klokka 12.00 i dag til aksjon mot en adresse på Sletteløkka, øst i Oslo. Det skjedde etter opplysninger som framkom i forbindelse med den pågående etterforskningen av terroren i Oslo og på Utøya fredag.

Aksjonen var rettet mot ei næringstomt der det står to falleferdige skur og to store kjemikaliebeholdere som rommer 1000 liter hver. Beholderne har politiet åpnet med vinkelslipere.

Ifølge naboer gikk politiet inn og hentet ut flere personer, som var kledd i bare undertøyet. Disse ble stilt opp langs et netting-gjerde før de ble ført bort fra området.

Det ble imidlertid ikke funnet sprengstoff på stedet, og de anholdte personene ble snart dimittert. Politiet har ikke holdepunkter for å kunne sette disse personene i sammenheng med terroraksjonen.

Beholdere På den aktuelle adressen er det blant annet registrert et bilfirma og et malerfirma i Brønnøysundregistrene.

Leif Larsen glass- og snekkerservice bistår politiet under aksjonen. Vakthavende sjef i selskapet, Magnus Oppsal, opplyser til Dagbladet at selskapet er utkalt av politiet for å bryte opp og sikre ei dør. For øvrig er selskapet ilagt taushetsplikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer