Politiaksjon mot Alpha Club

Økokrim slo fredag ettermiddag til mot nettverksselskapet Alpha Club i Oslo. Selskapet mistenkes for ulovlig pyramidespill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Om lag 3.000 nordmenn har latt seg lokke av tilbud om billige reiser og rabatter på alt fra bilkjøp til forsikringer. For å bli med i den verdensomspennende klubben må medlemmene betale 32.000 kroner. Inngangssummen kan medlemmene tjene inn ved å verve nye medlemmer.

Siktet for pyramidespill

Etter at Lotteritilsynet anmeldte Alpha Club, gikk Økokrim fredag til aksjon mot klubbens lokaler på Grønland i Oslo. Politiadvokat Roar Østby i Økokrim vil ikke kommentere hvilke beslag som er gjort.

- Selskapet er siktet for overtredelse av forbudet mot å arrangere og delta i pyramidespill, sier Østby.

Politiet har ikke stengt virksomheten til Alpha Club, men Lotteritilsynet har nylig gjort et vedtak om at den delen av selskapets virksomhet som gjelder verving, må opphøre.

Bare selskapet anmeldes

Klubbens mellom 2.000 og 3.000 norske medlemmer trenger foreløpig ikke å frykte annet enn at de taper inngangssummen de har betalt. Selv om loven sier at det er forbudt også å delta i pyramidespill, sier Østby at det er selskapet Økokrim nå ønsker å se på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer