Politiaksjon mot Bergens-studenter

Politiet i Bergen brukte i morges makt for å fjerne et titall studenter som den siste tida har okkupert noen av universitetets bygninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Studentene nektet å forlate huset de har bodd i siden 5. mars. Det endte derfor med at politiet bar dem ut.

- Vi har hentet ut ti personer som ulovlig har besatt huset. Det er flere dager siden vi først anmodet studentene om å fjerne seg frivillig, og de var klar over konsekvensene, sier informasjonssjef i Bergen politidistrikt, Trygve Hillestad til Bergensavisen.

Politiet vil senere i dag ta stilling til hva slags straffereaksjoner de vil komme med. Trolig blir studentene bøtelagt.

Vil ha boliger

Studentene har protestert mot boligpolitikken til Universitetet i Bergen. Bygningen de har oppholdt seg i er ment for lærerkrefter, men de flytter ikke inn før om ett års tid. I mellomtiden har studentene ønsket å leie dem, men det vil ikke universitetet gjøre. I stedet har leilighetene stått tomme.

- Jeg føler vi har gitt studentene en fair sjanse. De fikk en frist på en time sist gang vi besøkte dem, en sjanse de ikke ønsket å benytte seg av. Dermed har de selv valgt utfallet av denne saken, sier Hillestad til Bergensavisen.

<B>BLE HENTET UT: </B> - Studentene har selv valgt utfallet av denne saken, sier politiet som i morges gikk til aksjon.