Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiaksjon mot bilverksteder i Oslo:
Mistenker unndragelse av 20 millioner kroner

Tre personer er pågrepet, siktet for økonomisk utroskap og grovt skattesvik, samt grov hvitvasking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en pressemelding opplyser Oslo-politiet at de i dag morges gjennomførte to politiaksjoner mot bilverksteder i hovedstaden.

- Tidlig om morgenen tirsdag 5. juni pågrep Oslo politidistrikt tre personer med ledende posisjoner i et bilpleieselskap som har to bilverksteder i Oslo-regionen, skriver politiet, som mistenker to av personene for å ha unndratt om lag 20 millioner kroner i inntekter fra selskapet, over en tiårsperiode fra januar 2008 til desember 2017.

Ifølge pressemeldinga mener politiet at unndragelsen skal ha blitt utført ved at betaling for utført arbeid ble innbetalt til den ene personens private bankkonto, i stedet for til selskapets bankkonto.

- De to er siktet for grov økonomisk utroskap og grovt skattesvik. En tredje person skal ha mottatt deler av disse pengene til sin private bankkonto, og er siktet for grov hvitvasking.

Politiet startet etterforskning av saken på bakgrunn av en anmeldelse fra Skatteetaten.

Saken etterforskes ved Seksjon for økonomi og spesialetterforskning ved Oslo politidistrikt.

I forbindelse med pågripelsene gjennomførte politiet ransaking av selskapets to bilverksteder samt de tre siktedes boliger, etter å ha fått ransakingsbeslutning fra retten, opplyser politiet.

De tre siktede personene vil nå bli avhørt. Etter avhør vil politiet ta stilling til om de de tre skal fremstilles for varetektsfengsling.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media