BEREDSKAP: Britisk politi er i høyeste beredskap etter bombeangrepet i London fredag. Foto: Andrew Matthews / PA via AP / NTB scanpix
BEREDSKAP: Britisk politi er i høyeste beredskap etter bombeangrepet i London fredag. Foto: Andrew Matthews / PA via AP / NTB scanpixVis mer

Terror i London

Politiaksjon mot bolig etter T-baneangrepet i London

En 18 år gammel mann er arrestert etter bombeangrepet på T-banen i London fredag. Lørdag ettermiddag aksjonerte britisk politi mot en bolig i Surrey sør for London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Aksjonen settes i forbindelse med T-baneangrepet i London fredag.

Politiet har sperret av et område rundt boligen og evakuert beboerne i området, melder britiske medier.

18-åring pågrepet

Lørdag morgen ble en 18 år gammel mann arrestert i havneområdet i Dover på Englands østkyst.

Britisk politi har vært på intens jakt etter dem som plantet en bombe på en fullstappet T-banevogn i London fredag.

18-åringen sitter nå varetekt og skal overføres til politiet i London. Politiet omtaler pågripelsen som viktig, skriver den britiske avisa Sky News.

- Selv om vi er fornøyd med fremgangen, fortsetter vi denne etterforskningen, og trusselnivået fortsetter å være kritisk, sier visepolitimester Neil Basu.

Etterforskere mener 18-åringen forsøkte å rømme landet med en ferge før han ble pågrepet, erfarer den britiske avisa The Guardian.

29 skadd

29 mennesker ble skadd i fredagens angrep, som var det femte terrorangrepet på seks måneder i Storbritannia.

IS har påtatt seg skylden for angrepet.

Eksplosjonen på T-banevogna ved Parsons Green-stasjonen utløste en «vegg av ild» gjennom vogna. En rekke personer fikk brannskader, og andre ble skadd da de ble trampet ned av folk som stormet ut av undergrunnen i full panikk.

At trusselnivået er hevet til «kritisk» innebærer at hundrevis av soldater blir satt inn for å hjelpe politiet på offentlige steder over hele landet.

Bomben befant seg i en hvit bøtte som var gjemt i en handlebag fra supermarkedkjeden Lidl. Bøtta er delvis intakt, noe som tyder på at bombeeksplosjonen bare var delvis vellykket.

Trolig er det grunnen til at ingen ble drept, og at ingen av dem som ble skadd, har livstruende skader.

Stasjonen Parsons Green ble lørdag morgen gjenåpnet for vanlig trafikk.