Politiaksjon mot danskeferje

Nå vet politiet i Kristiansand hvor mange biler det går an å snike ombord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Kristiansand aksjonerte i natt mot Color Lines danskeferje "Superspeed1"  i forbindelse med ankomsten fra Hirtshals.

Sammen med tollvesenet sto politiet klare på kaia da den nye ferja la til kai like før midnatt, melder fvn.no.

Det var rederiet selv som varslet politiet om at det var blindpassasjerer om bord, og ba om assistanse til å rydde opp.

- Det hender at rederiet ber oss om assistanse, men det er som regel av langt mindre omfang enn tilfellet nå i natt.

- Vi har aldri hørt om at noen har greide å lure tre biler om bord på ferja uten å betale, sier operasjonsleder Per Lauvsnes i Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

Rumenere

For det ble tidlig klart at det ikke var blindpassasjerer i betydningen menneskesmugling som rederiet hadde mistet oversikt over.

- Vi har pågrepet ni statsborgere fra Romania. Alle ni blir avhørt her på stasjonen i natt mens vi passer på bilene, sier operasjonsleder Lauvsnes.

 NI FOR MANGE:  Politi og tollvesen i Kristiansand måtte i natt hjelpe Color Line å luke ut ni rumenere med tre biler, som hadde lurt seg ombord i ferja "Superspeed1" fra Hirtshals. Her fra det nye skipets første seilas til Kristiansand i vår. Arkivfoto: TOR ERIK SCHRØDER, SCANPIX.
NI FOR MANGE: Politi og tollvesen i Kristiansand måtte i natt hjelpe Color Line å luke ut ni rumenere med tre biler, som hadde lurt seg ombord i ferja "Superspeed1" fra Hirtshals. Her fra det nye skipets første seilas til Kristiansand i vår. Arkivfoto: TOR ERIK SCHRØDER, SCANPIX. Vis mer

De som har pass og gyldige reisepapirer vil bli sluppet fri mot å legge igjen passet og komme tilbake til politiet i dagslys.

Vil ikke anmelde

- Foreløpig er dette et forhold mellom Color Line og passasjerene som har sneket seg om bord. Så får vår jurist se på saken. Rederiet har foreløpig antydet at det ikke kommer til å politianmelde snikerne, sier operasjonsleder Per Lauvsnes.

Pågripelsene skjedde uten dramatikk.

Color Line har sikkerhetsvakter om bord, men politiet i Kristiansand vet foreløpig ikke hvordan ni personer med tre biler har kommet seg gjennom alle sikkerhetssluser på kai i Hirtshals og om bord i "Superspeed1".

Politiaksjon mot danskeferje