Politiaksjon mot gjengmedlemmer på Østlandet

14 pågrepet i en stor aksjon mot gjengmiljøet på Østlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet innledet torsdag formiddag en stor aksjon mot gjengmiljøet flere steder på Østlandet, melder VG Nett.

Politi fra Oslo, Romerike, Follo og Asker og Bærum er involvert. Målet var å finne narkotika, penger og våpen.

Politiaksjonen i Oslo, Asker og Bærum, Follo og Romerike politidistrikt har i ettermiddag medført til 14 pågripelser samt funn av våpen og narkotika, skriver politiet i en pressemelding.

Seks av pågripelsene er gjort i Oslo, fem i Follo og tre i Asker og Bærum politidistrikt.

Narkotikabeslag

- Aksjonen retter seg i første omgang mot omsetning og oppbevaring av narkotika og ulovlige våpen, samt heleri av mulig tyvegods. Vi kan imidlertid ikke vite med sikkerhet hva vi finner ved denne typen aksjoner, så vi vil være åpne også for andre funn og elementer, skriver politiinspektør Iver Stensrud, som leder Seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt, i en pressemelding.

- Vi kan bekrefte at det er pågrepet flere personer, men vi vil ikke kommentere konkrete beslag. Det får vi komme tilbake til senere i dag eller i morgen, sier Stensrud.

Dagens tilslag ledes av Gjengprosjektet ved Oslo politidistrikt, på bakgrunn av lengre tids etterforskning. Tjenestemenn fra Oslo politidistrikt, Romerike politidistrikt, Follo politidistrikt og Asker og Bærum politidistrikt deltar i aksjonen. Under planleggingen har Oslo politidistrikt også samarbeidet med Kripos.

De pågrepne sitter i arrest og vil bli avhørt. Det vil bli igangsatt etterforskning der det skulle vise seg å være behov for det, skriver politiet i en pressemelding. Foreløpig er det ikke iverksatt noen reaksjoner ut over pågripelsen.

Gjengtilknytning

I vår foretok politiet et lignende raid konsentrert rundt en familie med tilknytning til B-gjengen. Det ble da gjort beslag i millionverdier.

De siste ukene har flere alvorlige episoder blitt knyttet til gjengmiljøet. 

Natt til lørdag 20. oktober ble en mann skutt i halsen på Frogner. Seks personer ble siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, og flere medier meldte om tilknytning til A-gjengen.

Natt til tirsdag ble det skutt gjennom et soveromsvindu på Sinsen. Politiet rapporterte senere at skuddene skal ha blitt beordret av en 24-åring tilknyttet Young Guns.