Politiaksjon mot kjemperotte

Politiet på Karmøy måtte natt til i dag rykke ut mot ei kjemperotte i et bolighus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ei rotte av det virkelig store og ufyselige slaget hadde tatt seg inn på soverommet til en mann og nektet å forlate bolighuset på Torvastad, melder haugesunds avis.

Huseieren var ute av stand til å kaste ut rottebeistet fordi han var nyoperert, skriver Haugesunds Avis. Helsetilstanden tillot rett og slett ikke rottejakt i de sene nattetimer, selv om rotta må ha vært til stor plage. Så hva gjør man da? Jo, Torvastad-mannen visste råd. Han ringte politiet, som rykket ut umiddelbart.

Ifølge politiet målte rotta vel 35 centimeter fra snute til bakende, og i tillegg var halen nesten like lang.

- Vi fikk melding om den plagsomme rotta klokken 00.45 natt til mandag, opplyser politiførstebetjent Jan Råtveit i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Om det foregikk forhandlinger mellom politiet og rotta for å få rotta til å komme frivillig ut av soverommet, vites ikke. Jakten endte uansett med at rotta ble sendt til de evige jaktmarker av et kraftig slag med en politikølle. Politiaksjonen ble avsluttet klokken 01.00.

Og den nyopererte, han fikk nok endelig nattesøvnen sin.

<B>70 CENTIMETER: </B>Rotta målte 35 centimeter uten hale, og nær 70 centimeter med halen medregnet.<br>Illustrasjonsfoto: SCANPIX