Politiaksjon mot Nicolas Sarkozy

Mistenker at han har fått tildelt ulovlig penger.

POLITIAKSJON mot den franske ekspresidenten Nicolas Sarkozy. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE / SCANPIX
POLITIAKSJON mot den franske ekspresidenten Nicolas Sarkozy. Foto: AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Franske myndigheter opplyser at de har gjennomført en razzia i villaen til ekspresident Nicolas Sarkozy og hans kone Carla Bruni. Bakgrunnen er mistanke om tildeling av ulovlige midler under presidentvalget i 2007, melder nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Også kontorene til advokater tilknyttet Sarkozy er gjennomsøkt.

Razziaene skal ha sammenheng med den mye omtalte Liliane Bettencourt-skandalen. Bettencourt, som er arving til den massive L'Oreal-formuen og en av verdens rikeste personer, er beskyldt for å ha donert mer penger enn tillatt til Sarkozys 2007-valgkamp.

Sarkozy var immun mot staffeforfølgelse, i kraft av presidenttittelen, men denne immuniteten utgikk 16. juni, ifølge den franske storavisa lemonde.fr.

Razziaene ble gjennomført uten at Sarkozy var til stede, opplyser hans advokat Thierry Herzog. Sarkozy har selv nektet for å ha mottatt ulovlige valgkampmidler, men har foreløpig ikke kommentert dagens razzia offentlig. 

Ifølge boka «Sarko m'a tuer» («Sarko drepte meg»), som kom ut i fjor, skal Sarkozy personlig ha samlet inn konvolutter med penger fra Bettencourt, tilsammen 1,2 millioner kroner som ikke ble loggført.

I Frankrike er grensen for individuelle valgkampbidrag til politikere 7500 euro (56 000 kroner).

- Disse påstandene er skandaløse, ubegrunnede og usanne, sa talskvinne Valerie Pecresse om beskyldningene den gang.

Saken oppdateres.

KORRUPSJONSBESKYLDNINGER: L'Oreal-arving Liliane Bettencourt er beskyldt for å ha donert mer penger enn tillatt til Sarkozys 2007-presidentvalgkamp. Foto: AP Photo / Jacques Brinon / Scanpix
KORRUPSJONSBESKYLDNINGER: L'Oreal-arving Liliane Bettencourt er beskyldt for å ha donert mer penger enn tillatt til Sarkozys 2007-presidentvalgkamp. Foto: AP Photo / Jacques Brinon / Scanpix Vis mer