Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiaksjon mot protestanter i Nord-Irland

Belfast (NTB-AFP): Politistyrker slo hardt til mot lojalistgrupper i Nord-Irland lørdag. Britiske myndigheter uttrykte samtidig ny bekymring for at lojalistenes aksjoner kan torpedere den skjøre fredsprosessen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere titalls militante protestanter ble arrestert og politiet beslagla sprengstoff. Overvåkningen av de halvmilitære lojalistiske gruppene ble trappet opp etter drapet på en katolikk i Belfast fredag. Mannen ble det niende offeret i løpet av bare en måned.

Drapet skjedde få timer etter at Den protestantiske gruppen Ulsters frihetskjempere (UFF) bekreftet anklager om at den har vært involvert i drapene på tre katolikker den siste tiden.

UFF kunngjorde likevel fredag at gruppen, som er tilhenger av britisk styre, vil stanse angrep på katolikker. Lojalistgruppen sa at drapene var «en uunngåelig reaksjon» på drapet på den ytterliggående protestantlederen Billy Wright inne i det strengt bevoktede Maze-fengselet utenfor Belfast 27. desember.

- Den britiske regjeringen ser svært alvorlig på uttalelsene fra UFF, sa Storbritannias minister for Nord-Irland, Mo Mowlam, fredag.

Hun var glad for UFFs løfte om å avstå fra nye terroristaksjoner i nærmeste framtid, men så mørkt på den videre utviklingen.

- UFF har deltatt i flere av disse angrepene og sannsynligheten for at gruppen vil gjenoppta voldshandlingene i framtiden er stor. Det er svært bekymringsfullt, sa Mowlam.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!