Politiaksjon på Mongstad etter funn av mistenkelig gjenstand

Bombegruppe fra Oslo-politiet på vei. Trusler flere steder i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Norhordland har rykket ut til en bedrift på Mongstad hvor det er funnet en mistenkelig gjenstand.

Samtidig meldes det om at det er ringt inn truselmeldinger til en rekke steder i landet. Politidirektoratet har sendt ut riksvarsel til alle politidistrikter og særorgan.

I en pressemelding på politi.no opplyses det at politiet ikke ser en sammenheng mellom funnet av den mistenkelig gjenstanden og truslene.

Tror de har funnet bombe - Klokka 11.51 ble det funnet en mistenkelig gjenstand ved et firma på Mongstad. Politiet er på stedet og området er avsperret, opplyser Norhordland-politiet i en pressemelding.

De skriver videre at det er iverksatt ekstra sikkerhetstiltak.

Politiets bombegruppe i Oslo er varslet om gjenstanden og på vei til Mongstad. Forsvarets minedykkerkommando er også varslet.

Til avisa bt.no opplyser politiet at de tror den mistenkelige gjenstanden er en bombe. Den skal være funnet ved bedriften Norsk Gjennivning. Naboene til bedriften er varslet.

Mistenker kjenning Tirsdag formiddag er det også ringt inn bombetrusler mot Bergen lufthavn, Universitetet i Tromsø og flere andre steder i landet.

I en pressemelding i ettermiddag opplyser politidirektoratet at de sjekker ut en person som kan knyttes til lignende trusler tidligere.

- Med unntak av situasjonen på Mongstad, mistenker vi at én og samme person kan stå bak. Ting tyder på det. Så langt jeg kan se er det snakk om tre-fire trusseltelefoner over hele landet, sier Gustav Landro, leder av operativ seksjon i Hordaland politidistrikt til bt.

Politiet i Follo opplyser at den mistenkte er en kjenning fra deres distrikt. 

- Den mistenkte er en kjenning av politiet, som en tid har oppholdt seg i utlandet, sier Svein Brage Husdal politioverbetjent Follo politidistrikt.

Politiet ser på truslene som uspesifiserte og har ikke rådet evakuering eller andre tiltak.


Ingen bombe i Tromsø Universitetet i Tromsø mottok en bombetrussel klokka 10.40 i dag.

- Det var ingen bombe der og vi har en mistenkt. Han er kjent for politiet for å ringe inn trusler til forskjellige institusjoner i Norge, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen.

Han sier deres etterforskning er ferdig, men at de koordinerer deres arbeid med andre politidistrikter.

- Vi har fått melding om at det er ringt inn trusler flere steder i landet i løpet av dagen også, sier Gudmundsen.

Flesland flyplass var klokka 14 i dag ikke stengt. Avinor har så langt ikke svart på Dagbladets henvendelser.