Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

London:

Politiangrep vekker avsky

Fire personer er pågrepet, etter at to politibetjenter ble angrepet i London.

- KVALMENDE: Denne videoen vekker avsky i Storbritannia. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV. Video: Twitter Vis mer

Videoer fra hendelsen er lagt ut i sosiale medier, og viser en politimann som blir presset mot bakken og sparket, før en kvinnelig betjent griper inn. Deretter følger en krangel mellom de to politifolkene og en gruppe menn, melder flere medier, blant annet CNN.

Politifolkene fikk bare mindre skader i hendelsen.

BLE BASKETAK: Hendelsen begynte med at to tjenestemenn på patrulje ble oppsøkt av personer som sa de hadde blitt angrepet, skriver CNN. Foto: Shutterstock / Hackney Police / NTB scanpix
BLE BASKETAK: Hendelsen begynte med at to tjenestemenn på patrulje ble oppsøkt av personer som sa de hadde blitt angrepet, skriver CNN. Foto: Shutterstock / Hackney Police / NTB scanpix Vis mer

Fire pågrepet

London-politiet opplyser torsdag at to menn på henholdsvis 20 og 38 år er pågrepet, mistenkt for å ha overfalt politiet. Også ytterligere to personer er pågrepet i forbindelse med hendelsen, skriver BBC.

Innenriksminister Priti Patel omtaler angrepet som kvalmende, sjokkerende og skammelig.

- Tankene mine er hos de fremragende betjentene som ble ofre for et kvalmende voldelig angrep, sier Patel.

- Vi er ikke samfunnets hakkekyllinger. Vi har familier vi vil komme hjem til når vi går av vakt, men farene er der, og virker å være økende, sier Ken Marsh, leder for Metropolitan-politiet, til BBC.

Hendelsen kommer i kjølvannet av omfattende demonstrasjoner mot rasisme og politivold i kjølvannet av George Floyd-saken i USA. De fleste i Storbritannia har vært fredelige, men det har også vært enkelte sammenstøt mellom aktivister og politi.

- Virkelig sjokkerende

Politiet opplyser til BBC at politibetjentene rykket ut etter meldinger om at en person trengte hjelp etter å ha blitt overfalt.

- Denne hendelsen, som ble fanget på film med noens mobiltelefon, er virkelig sjokkerende.

- Mine betjenter rykket ut for å assistere en person, som søkte deres hjelp, etter at personen skal ha vært involvert i et overfall. Det som skjedde videre er en påminnelse om risikoen våre betjenter tar mens de utfører sine plikter, sier overbetjent Martin Rolston.

Ifølge BBC skal flere forbipasserende ha startet å filme situasjonen som utspilte seg, og noen skal også ha tatt selfies med basketaket i bakgrunn.

Den kvinnelige politibetjenten skal ha forsøkt å holde folk unna stedet, og pådro seg noen mindre skader, før flere politibetjenter ankom stedet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!