Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politianmelder Lysbakken for korrupsjon

En lokalpolitiker fra Venstre anmelder Audun Lysbakken for korrupsjon i den såkalte selvforsvarsaken.

20120225: Audun Lysbakken har ikke tenkt til å trekke sitt lederkandidatur som SVs nye leder. Her fotografer under et intervju på hans kontor i Akersgata.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
20120225: Audun Lysbakken har ikke tenkt til å trekke sitt lederkandidatur som SVs nye leder. Her fotografer under et intervju på hans kontor i Akersgata. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Dersom en vanlig person hadde blitt anklaget for korrupsjon så er det ikke nok å legge seg flat, slik Lysbakken har gjort. Det må være likhet for loven, sier lokalpolitiker Mikkel Dobloug (V) til tv2.no.

Dobloug, som sitter i kommunestyret i Nord-Fron i Oppland, viser til at Transparency International har betegnet bråket rundt tildelingen av 154 000 kroner til Jenteforsvaret, et underbruk av Sosialistisk Ungdom (SU) som «politisk korrupsjon».

- Når Transparency International kaller dette for politisk korrupsjon, så mener jeg det er rett at dette også etterforskes av politiet, selv om vi ikke har et lovverk om politisk korrupsjon, sier han.

Mandag leverte Venstre-politikeren en politianmeldelse til Økokrim. Venstre-leder Trine Skei Grande har tidligere omtalt Lysbakkens håndtering av saken i krasse ordelag.

- Lysbakken hadde neppe overlevd en mindretallsregjering. Dersom han fortsetter er det fordi Stoltenberg velger å se bort fra dette grove regelbruddet, sa Skei Grande til Dagbladet i forrige uke.

Hun viste også til at Transparency Norge hadde omtalt dette som politisk korrupsjon.

Generalsekretæren i Transparency Norge, Guro Slettemark, rykket for halvannen uke siden ut og påpekte at økonomiregelverket Lysbakken har vedgått å ikke ha fulgt, nettopp er der for å hindre korrupsjon og fordelaktig behandling.

- Dette er politisk korrupsjon. Hele denne prosessen burde ha vært åpen. Jeg har inntrykk av at Lysbakken har tatt selvkritikk, men det endrer ikke sakens karakter. Det er viktig at han har lagt seg flat, men spørsmålet er hvilke grep han tar videre, sa Guro Slettemark, generalsekretær i Transparency International i Norge, til NRK.

Lysbakken reagerte på utspillet:

- Denne bevilgningen har bare handlet om å forebygge seksuell trakassering og ingenting annet, sier barne- og familieminister Audun Lysbakken (SV) i en skriftlig kommentar til NRK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media