Politianmelder og krever 150.000 kroner etter morens død

Forfatter Anne B. Ragde politianmelder bydelsansatte i Oslo, og krever 150.000 kroner i tapt arbeidsfortjeneste.

VED KISTA: Her er Anne B. Ragde ved morens kiste like før begravelsessermonien i Fossum kirke på Stovner i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VED KISTA: Her er Anne B. Ragde ved morens kiste like før begravelsessermonien i Fossum kirke på Stovner i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til 27. mars døde Anne B. Ragdes mor Birte, i en alder av 80 år. Nå politianmelder den kjente forfatterentre tre ansatte i Stovner bydel for grov uforstand og tjenesteforsømmelse.

Ensom død I den åtte sider lange anmeldelsen anklager hun dem for maktarroganse og likegyldighet.Ragde gir de tre ansvaret for omplasseringen av moren til Furuset sykehjem. Der fikk hun etter Anne B. Ragdes mening en elendig behandling, og døde alene. - Hadde hun vært på et sted som stod i forhold til hvor syk hun var, ville personalet ha plukket opp signalene om at hun lå på det siste, og tilkalt oss, eller sittet der selv, skriver Ragde i politianmeldelsen hun har sendt til Stovner politistasjon.

Tilsynssak De tre bydelsansatte vil ikke kommentere saken.- Jeg har ikke mottatt dette, og må bare ta det til orientering, sier en av dem, avdelingsleder Bjørn Haraldsen. Han beklager hvis noen føler seg arrogant behandlet. Haraldsen sier at de bydelsansatte ikke kan kommentere fordi saken er meldt til Fylkeslegen, som har opprettet tilsynssak.

Vurderer dokumentar Ragde er dypt skuffet over helsevesenet, og skriver at det er «INGEN som tar et overordnet ansvar». Hun forteller at hun siden nyttår ikke har rukket stort annet enn å ta vare på sin dødssyke mor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer