Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politianmeldt etter tunnelras

Tusenvis av T-banepassasjerer i Oslo rammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Oslo kommune og selskapet Veidekke Entrepenør blir politianmeldt av Arbeidstilsynet etter at deler av tunnelen på T-banen ved Hasle raste sammen i sommer, skriver Aftenposten.

Ulykken har ført til store trafikale problemer for Oslo Sporveier og rammer tusenvis av mennesker i hovedstaden hver eneste dag.

Arbeidstilysnet anmelder kommunen og entrepenøren for brudd på arbeidsmiljølovens bestemmelser. Tilsynet mener politiet må etterforske om de geologiske forundersøkelsene i rasområdet var grundig nok gjennomført.

Ras uunngåelig

Aftenposten har i en serie artikler i høst avdekket at det fantes en mengde rapporter om rasfare, men at byggherren Oslo kommune og entrepenøren Veidekke ikke kjente til disse.

- Det var bare flaks at ikke liv gikk tapt. Lovanvendelsen kommer til anvendelse selv om ingen ble skadet i ulykken, sier juridisk rådgiver Karl Fredrik Jarlbo til avisen.

En hemmeligstemplet SINTEF-rapport fastslår at raset i tunnelen var uunngåelig, og at prosjekteringen av den nye T-baneringen i Oslo var en vesentlig årsak til raset.

Raset kom etter at en sementpilar ble fjernet mellom to tunnelløp. SINTEF mener taket i tunnelen ville kollapset uansett om pilaren var der eller ikke.

RASET:</B> Noen arbeidere var bare meter unna da flere tonn med stein raste ned i tunnelløpet ved Hasle i Oslo.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media