- Politiansatt spanet for USA

En mann i 40-årene jobbet deltid i Oslo politiet, mens han overvåket nordmenn for USA.

JOBBET DELTID: TV2 kan i kveld avsløre at en politiansatt også har jobbet i den amerikanske ambassadens overvåkningsgruppe, SDU.  Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
JOBBET DELTID: TV2 kan i kveld avsløre at en politiansatt også har jobbet i den amerikanske ambassadens overvåkningsgruppe, SDU. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En mann i 40-årene har deltidsjobb i Oslo politidistrikt samtidig som han jobber for den amerikanske ambassadens overvåkingsgruppe SDU, melder TV 2 i kveld.

Mannen jobber deltid i en sivil stilling og har tilgang til sensitive registre som straffesaksregisteret, folkeregisteret og passregisteret.

TV 2 understreker at det ikke er grunnlag for å si at han har levert sensitive opplysninger til overvåkingsenheten som USAs ambassade har styrt i over ti år. TV-kanalen kjenner mannens identitet, men han vil ikke uttale seg.

Heller ikke justisminister Knut Storberget vil kommentere TV 2s siste avsløring.

I ettermiddag fikk Storberget rapportene han har bedt om fra Politiets sikkerhetstjeneste og Politidirektoratet, før han dro til København for å delta på et nordisk justisministermøte.

Rapportene om hvem i politiet som kjente til og eventuelt ga grønt lys til overvåkingen, og på hvilket tidspunkt, vil danne grunnlaget for den redegjørelsen Storberget vil gi Stortinget til uken.

TV 2 melder at mannen i 40-årene har militær spisskompetanse og at han har vært på flere utenlandsoppdrag for Forsvaret. Han skal ha blitt ansatt i politiet rundt 2000 og ble tilknyttet SDU-gruppen i 2004.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer