JOBBET DELTID: TV2 kan i kveld avsløre at en politiansatt også har jobbet i den amerikanske ambassadens overvåkningsgruppe, SDU.  Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
JOBBET DELTID: TV2 kan i kveld avsløre at en politiansatt også har jobbet i den amerikanske ambassadens overvåkningsgruppe, SDU. Foto: ERLING HÆGELAND/DagbladetVis mer

- Politiansatt spanet for USA

En mann i 40-årene jobbet deltid i Oslo politiet, mens han overvåket nordmenn for USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 40-årene har deltidsjobb i Oslo politidistrikt samtidig som han jobber for den amerikanske ambassadens overvåkingsgruppe SDU, melder TV 2 i kveld.

Mannen jobber deltid i en sivil stilling og har tilgang til sensitive registre som straffesaksregisteret, folkeregisteret og passregisteret.

TV 2 understreker at det ikke er grunnlag for å si at han har levert sensitive opplysninger til overvåkingsenheten som USAs ambassade har styrt i over ti år. TV-kanalen kjenner mannens identitet, men han vil ikke uttale seg.

Heller ikke justisminister Knut Storberget vil kommentere TV 2s siste avsløring.

I ettermiddag fikk Storberget rapportene han har bedt om fra Politiets sikkerhetstjeneste og Politidirektoratet, før han dro til København for å delta på et nordisk justisministermøte.

Rapportene om hvem i politiet som kjente til og eventuelt ga grønt lys til overvåkingen, og på hvilket tidspunkt, vil danne grunnlaget for den redegjørelsen Storberget vil gi Stortinget til uken.

TV 2 melder at mannen i 40-årene har militær spisskompetanse og at han har vært på flere utenlandsoppdrag for Forsvaret. Han skal ha blitt ansatt i politiet rundt 2000 og ble tilknyttet SDU-gruppen i 2004.

NTB