Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiansatt tiltalt: - Kalte afrikaner ape

En arrestforvarer (38) er tiltalt etter at han skal ha kalt en innsatt afrikaner for ape på Politihuset i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

38-åringens forsvarer, advokat Jens-Ove Hagen, sier til Dagbladet at klienten har fått et forelegg på 3000 kroner som han har nektet å vedta.

Det var afrikaneren som anmeldte arrestforvareren, etter at han var pågrepet og brakt inn til Politihuset i oktober 2006. Saken ble etterforsket av Spesialenheten for politisaker, og forelegget ble ilagt i slutten av november i fjor.

Fordi 38-åringen har nektet å vedta, har Spesialenheten sendt forelegget til Oslo tingrett for pådømmelse. Forelegget er da å betrakte som en tiltalebeslutning.

Arrestforvareren er tiltalt for grov uforstand i tjenesten.

Ikke straffbart

Ifølge forelegget utførte 38-åringen fredag 6. oktober tjeneste som arrestforvarer i arresten i Oslo politihus og sa uten noen rimelig foranledning til fornærmede «you are acting like a monkey boy». Afrikaneren satt på dette tidspunktet i en celle

Advokat Hagen sier at det må være slik for en offentlig tjenestemann som for andre at man i en stresset situasjon kan komme med en uoverveid uttalelse.

Fornærmet

Det er vanlig at Spesialenheten, som påtalemyndigheten i politiet, sender et forelegg til tingretten for pådømmelse, når det ikke blir vedtatt.

Saken mot arrestforvareren kommer opp for tingretten 16. mai. Det er avsatt en dag til rettforhandlingene med vitneførsel. Afrikaneren, som fornærmet i saken, er stevnet som vitne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media