Politiaspirant selger sex

Når skoledagen på politihøyskolen i Stockholm er slutt, sper aspiranten på lønna med å selge sex.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen som er i 20-års alderen skal i lengre tid ha tilbudt seksuelle tjenester over internett. Mellom forelesningene på politihøyskolen skal hun ha besvart e-post fra interesserte kunder, og avtalt tid og sted for sexhandelen.

I annonsen hennes på internett skriver hun blant annet «vidunderlig eskortejente søker kåte, sensuelle menn før HETE affærer» og «800 for avsuging og 2000 før et deilig 'nyp'. Interessert? Visst er du det! Jeg venter!»

Aftonbladets prostitusjonsekspert, Erik Korsås, avslørte politiaspiranten da han kartla sexhandelen i Sverige på nettet. Han fant ut at datamaskinene på politihøyskolen ble brukt til å annonsere etter sexkunder, og gjennom nøye gjennomgang av elevlistene og korrespondanse med aspiranten, avtalte de et møte med henne på et hotell i nærheten av politihøyskolen.

Da politiaspiranten møtte Aftonbladets reportere på hotellet, nektet hun å svare på spørsmål. Da hun forlot hotellrommet spurte hun reporterne om hun ikke lenger kunne bli politi.

- Det er aldeles utrolig. Vi har ikke hatt noen som helst slags indikasjoner på dette. For politihøyskolen gjelder det nå å ta tak i dette, sier informasjonssjefen ved politihøyskolen, Ewa-Gun Westford-Wejnering til Aftonbladet.

- Det er krav om at politiet skal opptre på et vis som inngir tillit hos allmennheten, og det inngir ikke tillit hos allmennheten om man jobber som prostituert, sier informasjonsdirektøren ved rikspolitiledelsen, Staffan Kellerborg.

  • Men før den kvinnelige politiaspiranten kan kastes ut av skoen, må politiet selv klare å avsløre hvem hun er.