Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiattest

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-dokumentaren «I overgriperens spor» på NRK1 denne uka har skjerpet kravet om at alle som arbeider med barn i barnehager og skoleverket må kunne dokumentere at de ikke er domfelt for seksuelle overgrep. I dag omfatter kravet om begrenset vandelsattest lærere som er ansatt etter 1999. Kunnskapsminister Øystein Djupedal vil sjekke samtlige og Utdanningsforbundet er enig selv om Datatilsynet advarer mot overdreven bruk av politiattester.

 Det er rimelig at skoleverket og barnevernet sikrer seg mot personer som er dømt for seksuelle overgrep mot barn. I prinsippet mener vi at domfelte har gjort opp for seg når straffen er sonet, men her snakker vi om overgrep som forvaringsinstituttet og psykiatrisk behandling i liten grad biter på, later det til. Men vi vil advare mot å utvide kriteriene for uskikkethet til å gjelde alle slags lovbrudd. Samtidig vil vi understreke at politiattester ikke avskaffer faren for overgrep. Dokumentaren om overgriperen som ble beskyttet av skoleledelsen, viser hvor galt det kan gå når de ansvarlige ikke tar ansvaret.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling