- Politiavhør føltes som nytt overgrep

Da «Trine» anmeldte en voldtekt, ble hun beskyldt for å dikte opp hendelsen for å holde på kjæresten. - Politiavhøret føltes som et nytt overgrep, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg følte at det var jeg som var mistenkt. Hadde det samme skjedd om igjen, ville jeg aldri anmeldt det, og jeg råder ingen andre til å gjøre det heller, sier «Trine».

  • Voldtekten skjedde i fjor vår, og «Trine» anmeldte forholdet like etter. To ganger pekte hun ut gjerningsmannen i konfrontasjon hos politiet. I dag er saken henlagt på grunn av bevisets stilling.

- Da jeg gikk ut fra politistasjonen, sa en av politimennene at de kanskje burde tatt bilder av skadene mine, men konkluderte med at det ikke var nødvendig. Til tross for at jeg hadde knekt flere negler under overfallet, ble det aldri tatt hudprøver på sykehuset, sier «Trine».

I dag tenker hun at bevisene som skulle til for å få dømt mannen kanskje fantes der.

Kjekk kar

Møtet med politiet ble en skrekkopplevelse for den 23 år gamle jenta. I det andre avhøret, som varte i sju timer uten pause, fikk hun høre hva for en kjekk kar gjerningsmannen var.

- Den kvinnelige etterforskeren fortalte hvor hyggelig han var, at han hadde økonomiske problemer og hadde det veldig vanskelig. Det virket som om hun prøvde å få meg til å synes synd på ham, sier «Trine».

Seinere leverte gjerningsmannen inn anmeldelse mot «Trine» for falsk forklaring. Saken er ennå ikke ferdig behandlet.

- Jeg fikk beskjed om motanmeldelsen per telefon, samtidig som jeg fikk vite at min sak var henlagt, sier hun.

Feil forklaring

Tre ganger ble «Trine» avhørt av politiet. Under det andre avhøret ble hun konfrontert med opplysninger hun skulle ha gitt første gang.

- Jeg kjente ikke igjen noe av det jeg skulle ha sagt. Da jeg leste forklaringen min, sto det heller ikke der. Det viste seg at de hadde blandet sammen min forklaring med en annens, sier «Trine».

Også «Trine»s kjæreste ble avhørt av politiet. Han ble spurt rett ut om «Trine» kunne ha diktet opp voldtekten for å knytte seg nærmere til kjæresten.

I dag har «Trine» null tiltro til politiet.

- Jeg ville ikke kontaktet dem om bilen min ble stjålet. Jeg blir kvalm bare av å kjøre forbi politistasjonen, sier hun.

<B>BLE IKKE TRODD:</B> - Jeg er gått fra å være redd til å bli sint. Kvinner i Norge har ingen rettssikkerhet mener «Trine» (23), som opplevde å bli mistrodd av politiet etter å ha anmeldt en voldtekt.