<strong>MYE BRUKT:</strong> Østfold politidistrikt har god bruk for sin Targa 31, spesielt nå i bade- og båtsesongen. Her er betjent Martin Fjeld om bord i båten sommeren 2008. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN / DAGBLADET
MYE BRUKT: Østfold politidistrikt har god bruk for sin Targa 31, spesielt nå i bade- og båtsesongen. Her er betjent Martin Fjeld om bord i båten sommeren 2008. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN / DAGBLADET Vis mer

Politibåten ble stjålet

- Kunne satt liv i fare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Østfold politidistrikts hurtiggående Targa 31 er flittig brukt, spesielt nå i båt- og badesesongen. Men da patruljen ankom fortøyningsstedet på Kråkerøy utenfor Fredrikstad i ettermiddag, var den søkk vekk.

- Fortøyningene og sikringsvaierne var kuttet. Det er ingen tvil om at den var fjernet med hensikt, sier Villy Meier, operasjonsleder ved Østfold politidistrikt, til Dagbladet.

Etterlyst Politibåten ble parkert og fortøyd i 02-tida natt til i går. Den er stjålet mellom dette tidspunktet og 15.30 i dag.

Politidistriktet gikk straks ut og etterlyste båten bredt - på Twitter, radiokanalen Tjøme VHF og via Hovedredningssentralen. Det ga etter hvert resultater.

- Vi fikk tips om at båten lå fortøyd til ei bøye utenfor Faratangen (ved Fredrikstad). Den var sjødyktig og ble straks satt inn i tjeneste, sier Meier.

- Kunne satt liv i fare Nå etterforskes saken; foreløpig har politiet få spor etter dem som tok båten. Operasjonslederen er imidlertid klinkende klar på at han ser alvorlig på hendelsen.

- Det er svært uansvarlig. Politibåten er et utrykningsfartøy, og i verste fall kunne liv bli satt i fare fordi den ikke var tilgjengelig ved en nødssituasjon, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer