STORSTILT LETEAKSJON: Politibåter fra Mandal søker rundt holmer og skjær der danskene forsvant i bølgene. FOTO:PER FLÅTHE/DAGBLADET
STORSTILT LETEAKSJON: Politibåter fra Mandal søker rundt holmer og skjær der danskene forsvant i bølgene. FOTO:PER FLÅTHE/DAGBLADETVis mer

Politibåter kjører mellom holmene med fulle sirener

Letinga trappes opp utenfor Mandal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| MANDAL (Dagbladet): Redningsmannskaper trapper i dag opp letingen etter fire dansker i 20-årene, etter at ei jolle med seks personer havarerte ved Mandal i Vest-Agder onsdag kveld.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 22.48 - men ulykken skjedde allerede i 12.30-tida på formiddagen.

Svømte i land To av de seks danskene på båten klarte å ta seg i land der en av dem fikk varslet AMK-sentralen om at båten hadde gått ned ved Skjernøya. Han opplyste at det var til sammen seks personer i båten.

- Letingen har pågått hele natten med helikoptre fra Norge og Danmark. Status er at to menn er funnet i live. Begge er fraktet til sykehus. Den ene er i god form. Den andre er mannen som varslet om ulykken. Han hadde svømt over fjorden i flere timer for å varsle. Han er medtatt men i ok form. De øvrige fire mennene er fortsatt savnet, opplyser pressetalsmann Einar Knudsen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) til NTB.

Leteaksjonen trappes torsdag formiddag kraftig opp. Det søkes nå ifølge operasjonsleder Bård Austad med

Kuling - Søkeområdet er på cirka 1500 kvadratkilometer. Vi vurderer å utvide det dersom det ikke blir gjort funn, sier Knudsen.

- Politibåter kjører nå mellom holmene med fulle sirener, sier Dagbladets reporter på stedet.

Det er sterk vind i område, opp mot kuling styrke, og store bølger.

- HØYE BØLGER: Innsatsleder Patrick Vollen forteller om svært krevende værforhold. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET
- HØYE BØLGER: Innsatsleder Patrick Vollen forteller om svært krevende værforhold. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET Vis mer

- Sju stykker fra det lokale Røde Kors setter i gang strandsøk, og vi håper å få satt inn Sivilforsvaret, sier innsatsleder Patrick Vollen i Agder-politiet til Dagbladet.

- Det er et tungt område å lete i, det er kupert på lang med mange skjær i vannet. Det gjør det vanskelig også med båt, sier Vollen.

Ifølge opplysninger fra den ene av de to danskene som kom seg i land, hadde de seks ikke med seg redningsvester på fisketuren. Det sier også Vollen til Dagbladet.

FORKOMMEN: Den overlevende dansken som ble hensatt på Sandøya mens kameraten svømte etter hjelp, ble hentet med båt og ankom letemannskapenes base på Farestad på Skjernøy i 00.45-tida i natt. Han ble lagt på ei båre og fraktet i ambulanse til Sørlandet sykehus i Kristiansand sammen med vennen, som var med i båten og pekte ut funnstedet. Foto: MARTIN NÆSS KRISTIANSEN/LINDESNES AVIS
FORKOMMEN: Den overlevende dansken som ble hensatt på Sandøya mens kameraten svømte etter hjelp, ble hentet med båt og ankom letemannskapenes base på Farestad på Skjernøy i 00.45-tida i natt. Han ble lagt på ei båre og fraktet i ambulanse til Sørlandet sykehus i Kristiansand sammen med vennen, som var med i båten og pekte ut funnstedet. Foto: MARTIN NÆSS KRISTIANSEN/LINDESNES AVIS Vis mer