Politibetjent bet promillekjører

En politibetjent i Bodø bet en 17 år gammel promillekjører som satte seg til motverge da politiet stoppet bilen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i juli at den sivile politimannen oppdaget 17-åringen som kom kjørende i stor fart ut på riksveien mot Bodø sentrum.

UP-betjenten tok opp forfølgelsen av bilen, men da bilen stoppet ved Svartlifoten i Bodø¸ hoppet den unge føreren ut av bilen og la på sprang. Etter 400-500 meter fikk politibetjenten tak i 17-åringen, som fikk overtaket på betjenten.

Da så politimannen seg nødt til å bite promillekjøreren i fingeren, skriver an.no.

- Jeg beklager dypt. Jeg var helt nullet ut med den store mannen over meg, sa UP-betjenten da han møtte som vitne i Salten tingrett mandag.

Han sa han bet 17-åringen for å få overmannet ham da han la den ene hånden over nesen og forsøkte å stikke fingrene inn i øynene til politimannen.

17-åringen hadde 1,38 i promille, og innrømmet promillekjøring, uaktsom kjøring, å ha kjørt for fort og å ha kjørt uten førerkort, men nektet for vold.

- Jeg beklager det som skjedde overfor politimannen. Det var en ugjennomtenkt handling. Jeg ville ikke satt meg til motverge hvis jeg hadde visst at han var politimann, sa 17-åringen i retten.

Aktor påsto 75 timers samfunnsstraff over 120 dager eller 75 dagers fengsel, 5.000 kroner i bot og en sperrefrist på to år for å få førerkort.

(NTB)