Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politibetjent i USA gikk inn i feil leilighet - skjøt og drepte naboen

- Man må være helt gal for ikke å forstå at man har gått inn i feil leilighet, sier den drepte mannens mor.

ÅSTED: Politiet i Dallas rykket ut til skyteepisoden, hvor en av deres egne hadde avfyrt skudd. Foto: Twitter / Dallas PD
ÅSTED: Politiet i Dallas rykket ut til skyteepisoden, hvor en av deres egne hadde avfyrt skudd. Foto: Twitter / Dallas PD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En politibetjent i Texas er tatt ut av tjeneste etter å ha skutt og drept en mann, melder BBC. Det kvinnelige betjenten skal ha trodd at hun gikk inn i sin egen leilighet, da hun var ferdig på jobb torsdag kveld amerikansk tid. Inne i leiligheten møtte hun derimot en 26 år gammel ukjent mann.

Etter at hun konfronterte vedkommende med at han befant seg i hennes leilighet, skal det ha blitt avfyrt skudd. Mannen ble truffet og alvorlig skadet.

- Må være helt gal

Ifølge BBC ringte betjenten selv nødnummeret og tilkalte ambulanse etter skyteepisoden. Helsepersonell rykket ut og ga mannen livreddende førstehjelp på stedet før han ble fraktet til sykehus. Livet sto imidlertid ikke til å redde.

I ettertid har det vist seg at politibetjenten hadde gått inn i en av naboene sin leilighet i stedet for sin egen.

Den drepte mannens mor har fredag blitt intervjuet av nyhetskanalen NBC. Hun sier familien er i sjokk etter sønnens død.

- Man må være helt gal for ikke å forstå at man har gått inn i feil leilighet. Hvis du setter nøkkelen i døra, og den ikke passer, så bør du forstå at du har gått feil, sier den pårørende til NBC.

POLITIDRAP: Politiet rykket ut til et hotell da de ble varslet om at noen pekte et våpen ut av vinduet. Konfrontasjonen er aggresiv, og ender med at Daniel Shaver blir skutt. Arizona, USA. Vis mer

Etterforsker saken

Det er i etterkant av drapet opprettet etterforskning for å avdekke detaljene rundt hendelsen. Skytingen skjedde bare et kvartal unna politiets kontorer, sør i Dallas sentrum.

Politiet har så langt ikke gått ut med ytterligere informasjon om hva som var årsaken til at betjenten avfyrte skudd mot den nå døde mannen. Kvinnen kom selv uskadet fra hendelsen.

Ingen vitner

På en pressekonferanse fredag morgen amerikansk tid, opplyser politiet at de foreløpig ikke har avhørt betjenten som avfyrte skuddene.

De vil heller ikke kommentere om vedkommende trodde den nå døde mannen var en som hadde brutt seg inn i leiligheten, og derfor avfyrte skuddene. Det skal ikke ha vært andre vitner til hendelsen.

KRITISERES: Politiet har fått kraftig kritikk etter at Stephon Clark (22) ble skutt 20 ganger og drept da han befant seg ubevæpnet i sine besteforeldres bakgård. Video: Sacramento Police Vis mer

Nesten 1000 døde

Ifølge Washington Post ble 987 personer skutt og drept av politiet i USA i fjor. Det er et snitt på 2,7 personer hver eneste dag.

Blant de drepte var 940 menn. Men bare et fåtall av drapene er godt dokumentert, og derfor vanskelig å etterforske.

Statistikken viser at det bare eksisterer opptak fra politiets kroppskameraer fra 101 av skytingene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!