Politibetjent kalte Harvard-professor «jungelape»

Suspendert med øyeblikkelig virkning.

ARRESTERT FOR INNBRUDD I EGET HUS: Den høyt respekterte akademikeren Henry Louis Gates jr. (58) ble 16. juli arrestert etter at han ble observert kjempende med sin gjenstridige inngangsdør. Foto: POLITIET/AP/SCANPIX
ARRESTERT FOR INNBRUDD I EGET HUS: Den høyt respekterte akademikeren Henry Louis Gates jr. (58) ble 16. juli arrestert etter at han ble observert kjempende med sin gjenstridige inngangsdør. Foto: POLITIET/AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Boston-politimannen Justin Barrett (36) er suspendert med øyeblikkelig virkning etter at han omtalte Harvard-professor Henry Louis Gates jr. «jungelape» i en e-post, skriver thebostonchannel.com.

- Hvis jeg var betjenten han verbalt trakasserte som en ... jungelape, ville jeg sprayet ham i ansiktet med pepperspray. Det ville stått i stil til hans aggressive og obsternasige oppførsel, skriver Barrett i masse-e-posten.

Da hans overordnede, Bostons politisjef Ed Davis, fant ut om e-posten, inndro han straks Barretts våpen og politiskilt.

- Vi vil renske etaten for denne kreftsvulsten. Privatpersoner som sprer hatbudskap, har ingen plass i vårt samfunn, er den kontante reaksjonen fra byens borgermester Tom Menino.

Tatt for å være tyvDen svarte professoren ble pågrepet etter at han ble sett i ferd med å låse seg inn i sitt eget hus 16. juli. En kvinne trodde Gates, som kjempet mot ei gjenstridig dør, var en innbruddstyv, og ringte politiet.

Ifølge politifolkene nektet Gates å identifisere seg for dem; ifølge Gates nektet politifolkene å tro på at huset i vestkantbydelen Cambridge var hans. Under høylytte anklager om rasisme ble han satt i politibilen og kjørt på stasjonen for oppvigleri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer