Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politibetjent kastet seg uti: - Tøff påkjenning

Politibetjent hentet de fire livløse personene opp fra sjøen i Tromsø.

KALDT: Fire personer er hentet opp av sjøen ved Kvaløyveien i Tromsø mandag kveld. Video: Jonas Høylo Fundingsrud. Vis mer

Mandag kveld klokka 17.28 fikk politiet i Tromsø melding fra forbipasserende om en barnevogn i Kvaløyvegen og spor som gikk ned til vannet like ved.

Politiet rykket ut, og måtte seinere legge på svøm da det ble observert fire livløse personer i sjøen.

En kvinne i 20-åra, altså barnas mor, og ei jente født i 2012 er bekreftet omkommet. To jenter født i 2015 og 2018 ble fraktet til Rikshospitalet i Oslo, hvor de behandles for livstruende skader.

Under en pressekonferanse tirsdag bekrefter politistasjonssjef Anita Hermandsen at de fire personene ble funnet åtte til ti meter ut i vannet.

Politibetjent kastet seg uti

- De lå i nærheten av hverandre. Det var én politibetjent som hentet dem opp, sier hun.

- Den personen har gjort en fenomenal innsats ved å gå i vannet. Det var åtte-ti meter fra land. Det å ta fire livløse personer opp fra vannet er en tøff påkjenning, utdyper hun overfor Dagbladet.

Under pressekonferansen kunne politiet også fortelle at saken har endret karakter til å bli en straffesak mot den avdøde kvinnen.

Hun etterforskes for drap og drapsforsøk, opplyser politiadvokat Gøril Lund overfor Dagbladet.

Familiegjenforening

Familien kommer opprinnelig fra Sudan. Barnas far kom til Norge i 2015, og gjennom familiegjenforening kom mor og de største barna etter.

Politiet vil ikke si noe om hva de vet om hva som har skjedd i tiden fram til hendelsen, og åpner fortsatt for at det kan være snakk om en ulykke.

- Vi kan ikke låse oss til en teori, sier Hermandsen.

Faren er avhørt og har status som vitne. Det er ifølge politiet ingen grunn til å tro at han er involvert i hendelsen. Han får nå oppfølging fra kommunens kriseteam.

Politiet etterforsker nå saken bredt, og avhører vitner som har oppholdt seg i nærheten av åstedet eller som kjenner til familien.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media