Politibetjent saksøker bensinstasjoneier for en halv million kroner

Betjenten falt og skadet beinet i en fortauskant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bensinstasjoneieren Steve Jones blir saksøkt etter at han ringte nødnummeret for å melde om et mulig innbrudd på stasjonen.

Politibetjent Kelly Jones rykket ut for å undersøke hva som var årsaken til at innbruddsalarmen ved bensinstasjonen ved Norfolk, øst i England, gikk av.

Skadet beinet Jones var ikke oppmerksom på en fortauskant på rundt 15 centimeter og falt da hun skulle undersøke garasjen ved stasjonen. Hun fikk en skade på beinet som følge av fallet, melder The Sun.

Nå blir eieren av bensinstasjonen saksøkt for skadene politikvinnen fikk som følge av fallet, og hun har ansatt en toppadvokat i London for å følge fram saken.

Jones mener hun ble «utsatt for en unødvendig skaderisiko» og krever nesten en halv million kroner i erstatning.

- Vantro - Jeg er i vantro over at jeg blir saksøkt av en politibetjent som har i oppgave å bekytte borgere. Hvordan kan jeg føle meg trygg til å ringe politiet hvis de krever kompensasjon i kampen mot kriminalitet?, sier Steve Jones, bensinstasjoneieren.

Han var selv til stede da politibetjenten falt og skal ha hjulpet henne opp før de fortsatte å undersøke bensinstasjonen.

Nå har bensinstasjoneieren mottatt et brev fra Jones' advokat der han blir gjort oppmerksom på at han er saksøkt for 450 000 kroner.

Politistasjonen i Norfolk, Norfolk Constabulary, var ikke klar over søksmålet. Politibetjenten har ikke villet uttale seg til avisa.