Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politibetjent skal ha stjålet narko-beslag

En politibetjent er varetektsfengslet etter at han skal ha stjålet tidligere beslaglagt narkotika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag ble en politibetjent i Stavanger varetektsfengslet i fire uker, siktet for grovt underslag av beslaglagt narkotika, melder Aftenbladet.no.

Savnet beslag

Statsadvokaten varslet for rundt tre uker siden Spesialenheten for politisaker og meldte at et beslag narkotika var forsvunnet.

- Vi har foreløpig ikke oversikt over hvor mye det dreier seg om, sier Johan Martin Welhaven, regionleder ved Spesialenhetens avdeling i Øst-Norge, til Aftenbladet.no.

Politibetjenten som er pågrepet, var selv med på etterforskningen av saken der det stjålne beslaget stammer fra. Da han mandag ble pågrepet, ble huset og arbeidsplassen hans ransaket. Welhaven vil ikke si noe om hva som ble funnet.

- Vi vil nå gå gjennom erfaringen fra ransakingene og foreta vitneavhør. Siktede er avhørt, sier Welhaven.

Nå gjenstår det for Spesialenheten å finne ut hvor narkotikabeslaget har blitt av.

- Tar siktelsen alvorlig

SIKTET: En politibetjent er siktet for å ha underslått beslaglagt narkotika. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
SIKTET: En politibetjent er siktet for å ha underslått beslaglagt narkotika. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer

Politiet i Stavanger ser på alvorlig på siktelsen, men understreker at politibetjenten foreløpig ikke er dømt for forholdet.

- Det er alvorlig når en polititjenestemann blir siktet for grovt underslag. Men vi må også huske her, som i andre saker, at vedkommende er ikke skyldig før en eventuell dom, sier Hans Vik, konstituert politimester i Rogaland politidistrikt til Rogalands Avis.

Den siktede politimannen nekter straffeskyld.

- Min klient tar siktelsen svært alvorlig og håper at etterforskningen vil bli ferdig raskt. Han er en erfaren polititjenestemann som nyter stor respekt, sier mannens advokat Inger Marie Sunde til Aftenbladet.no

Politibetjenten er varetektsfengslet i tilsammen fire uker, to av dem med brev- og besøksforbud. Årsaken er faren for bevisforspillelse.

Strafferammen for grovt underslag er 6 år.