Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politibetjent skutt utenfor Paris. - Gjerningsmann er samme mann som sto bak flyplass-angrep

- Jeg er her for å dø for Allah.

POLITI SKUTT: En politikvinne ble skutt med pumpehagle i Paris-forstaden Stains like før klokka 07.00 i dag tidlig. Deretter skal mannen som sto bak ha reist til Orly-flyplassen der forsøkte å stjele en soldats våpen før han ble skutt og drept. Foto: REUTERS/Charles Platiau/NTB scanpix
POLITI SKUTT: En politikvinne ble skutt med pumpehagle i Paris-forstaden Stains like før klokka 07.00 i dag tidlig. Deretter skal mannen som sto bak ha reist til Orly-flyplassen der forsøkte å stjele en soldats våpen før han ble skutt og drept. Foto: REUTERS/Charles Platiau/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En politkvinne er skutt og skadd i en politikontroll nord for Paris, melder det franske inneriksdepartementet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Tidligere i dag ble en mann skutt på Orly-flyplassen i Paris.

Franske myndigheter sier det er den samme mannen som skjøt en politibetjent lørdag morgen omkring halvannen time før han tok en soldats våpen på Orly-flyplassen og ble skutt og drept av politiet.

- Dø for Allah

Innenriksminister Bruno Le Roux sa på en pressekonferanse rundt 11.30 at mannen som ble skutt og drept var en kjenning av politi- og etterretningsmyndigheter. Mannen skal ha vært på franske myndighetenes terrorliste. Mannen er 39 år gammel og er fra Frankrike.

Ifølge kilder var gjerningsmannen en «radikalisert muslim» ifølge Reuters.

Franske myndigheter opplyser at de etterforsker saken som et terrorangrep.

Nyhetsbyrået AFP melder klokka 20 lørdag kveld at fetteren til gjerningsmannen er pågrepet. Dette får de opplyst fra franske myndigheter. Også mannens far og bror er pågrepet i forbindelse med etterforskningen. Det er uklart om de har tilknytning til saken.

- Jeg er her for å dø for Allah. Det vil skje dødsfall, skal gjerningsmannen ha sagt før han begynte å skyte ifølge aktor i saken, skriver Sky News på Twitter.

39-åringen skal også sa bedt soldatene på flyplassen om å legge ned våpnene, men like etterpå ble han selv skutt. Soldatene på flyplassen skjøt totalt åtte skudd mot gjerningsmannen.

Bensin i sekken

Statsadvokat François Molins opplyser lørdag kveld at gjerningsmannen hadde en beholder med bensin i en ryggsekk som han kastet på bakken. Også en utgave av Koranen var blant gjenstandene politiet fant på mannens lik.

Ifølge etterretningskilder er mannen tidligere dømt for flere væpnede ran. Under et fengselsopphold skal han ha blitt satt på en liste over personer som er mistenkt for å være radikalisert.

Det er den franske antiterroravdelingen som har tatt over etterforskningen.

EVAKUERER: Hundrevis av passasjerer må evakuere, etter at en mann prøvde å ta en soldats våpen, for så å bli skutt og drept av sikkerhetsstyrker. Nå søker politiet gjennom flyplassen. Video: BMF via CNN Vis mer

Viste papirer

Ifølge BFMTV var det klokka 06.55 lørdag morgen at tre politifolk forsøkte å stoppe en bil i Stains - en nordlig forstad til Paris. Mannen skal ha dratt fram ID-papirer før han trakk våpen og skjøt og skadet en politikvinne.

Den franske avisa Le Parisien skriver at mannen skjøt politikvinnen med en pumpehagle.

Rundt halvannen time etterpå, 08.30, skjedde angrepet på Orly-flyplassen.

Skutt på flyplass

Mannen skal ha kjørt en Renault Clio, som ble funnet i forstaden Vitry omkring ei mil fra flyplassen Orly. I bilen skal politiet ha funnet ei blodig T-skjorte, ifølge avisa. Mannen skal deretter ha stjålet en Citroën Picasso, som han kjørte til Orly-flyplassen.

Der ble mannen skutt og drept av politiet etter å ha forsøkt å ta våpenet til en soldat på flyplassen. Ingen andre skal ha blitt skadd.

Mannens far og bror er blitt tatt inn til avhør i dag.

Frankrikes president François Hollande har benyttet anledningen til å hylle innsatsen som ble lagt ned.

- Jeg hyller motet og innsatsen til politiet og militæret i forbindelse med angrepene gjennomført av denne spesielt farlige personen, skriver Hollande.

Torsdag var det en skoleskyting i den sørlige byen Casse og brevbombeangrepet mot Det internasjonale pengefondet (IMF) i Paris tidligere samme dag.

Myndighetene sendte ut terrorvarsel etter disse hendelsene, men skoleskytingen - der en 16-åring er pågrepet - antas av politiet å være en personlig konflikt.

NTB/Dagbladet

Saken oppdateres

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media