Politibetjent stjal nødpass

Politibetjenten (54) mener han har lagt kortene på bordet og erkjenner at han stjal ni nødpass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politibetjenten nekter for at han har fått penger for passene.

Forsvareren til den siktede politibetjenten, advokat Knut Smedsrud, bekrefter at hans klient erkjenner straffskyld:

-  Min klient har vedgått at han har stjålet ni pass.

Politibetjenten fra Romerike var suspendert da de første seks passene forsvant fra politihuset i mars i år. Politibetjenten - som har yrkesmilitær bakgrunn - var da under etterforskning for økonomisk kriminalitet.

Hundretusener

Han er fortsatt under etterforskning for å ha tilrøvet seg flere hundre tusen kroner i forbindelse med kontroll av spilleautomater.

Til tross for at han var suspendert, og ikke hadde lov til å vise seg på politihuset, tok han seg fysisk inn og stjal først tre nødpass i mars 2004, før han i september i år skal ha stjålet seks nye.

-  Min klient erkjenner straffskyld i den forstand at han innrømmer å ha tatt nødpassene og for ikke å ha vist tilstrekkelig ryddighet i tjenesten vedrørende spilleautomatene. Men han nekter for at han fått penger for passene og avviser at han skal ha stjålet penger fra spilleautomatene, sier Smedsrud.

-  Dette er en tyverisak og ikke en korrupsjonssak.

Ble fulgt opp

Etter at politimester Anstein Gjengedal suspenderte politibetjenten fra stillingen ved bevillingsseksjonen ved Oslo politidistrikt, ble 54-åringen fulgt opp av kolleger i Oslo Politiforening.

-  Jeg kan bekrefte at politibetjenten, som andre medlemmer av politiforeningen, blir fulgt ekstra opp når de har problemer, sier Sigve Bolstad, leder av Oslo Politiforening.

Etter at han ble pågrepet satt han vel to uker i varetekt i Trondheim. Etter at fengslingen ble forlenget, valgte Spesialenheten for politisaker å løslate mannen.

Etter hva Dagbladet erfarer hevder politibetjenten at han «bare» skal ha gitt passene videre til en venn. Denne personen sitter varetektsfengslet i en sak Nye Kripos etterforsker som en menneskesmuglingssak.

Politibetjenten og den siktede utenlandske statsborgeren skal ha blitt kjent gjennom kontroll av spilleautomater.

STJAL PASS: En politibetjent fra Oslo er siktet for å ha solgt ni norske pass til kriminelle utlendinger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer