Politibetjent tok feil pistol - skjøt 44-åring ved et uhell

- Jeg beklager!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 73 år gammel reservepolitibetjent tok livet av 44 år gamle Eric Harris ved et uhell torsdag 02. april.

Nå har politiet i Oklahoma offentliggjort videoen av skytedramaet.

Skulle selge ulovlige skytevåpen Harris var i ferd med å selge ulovlige skytevåpen da han ble tatt av politiet. Kunden hans var nemlig en politimann som hadde oppgitt falsk identitet.

Da Harris oppdaget at politiet omsvermet ham, sprang han vekk, og satte i gang det som ble en fatal politijakt.

- Jeg beklager! Det hele endte med at reservepolitibetjenten Robert Bates (73) tok opp det han trodde var en elektrosjokkpistol og skjøt mannen.

Det viste seg imidlertid at han hadde valgt tjenestevåpenet.

- Oi, jeg skjøt ham, jeg beklager, sier han sjokkert i videoen over.
Til tross for at Harris roper at han har problemer med å puste, fortsetter politibetjentene å holde ham nede i bakken ved å knele på hodet hans.

- Til helvete med pusten din, sier en av dem.

En time senere dør han.

Ingen etterforskning Politimesteren, Billy McKelvey, har i følge The Independent uttalt at det som skjedde er en uheldig og utilsiktet feil som politiet ikke kommer til å etterforske.

Drapet kommer i en rekke av skyteepisoder som har involvert politiet og mørkhudede den siste tiden.

En hvit politimann i South Carolina ble nylig siktet for drap etter at en svart mann ble skutt og drept, tilsynelatende i ryggen mens han løp.

Mens en svart psykisk syk mann ble drept av en politimann 15. februar i år, til tross for at moren til mannen protesterte høylytt.

Avdekket rasisme Året før tok folk til gatene for å demonstrere mot politiet etter drapet på den afroamerikanske 18-årige Michael Brown.

I mars i år avdekket en kritisk rapport fra justisdepartementet rasisme både i politietaten og deler av rettssystemet i Ferguson. 

Rapporten konkluderte med at den svarte befolkningen behandles langt strengere enn den hvite, blant annet ved at det arresteres langt flere svarte og at det stanses flere svarte i trafikken, enn befolkningssammensetningen i området skulle tilsi, skrev New York Times.